United își vrea punctele înapoi. Contestă decizia Comisiei FRF

68

Decizia Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal de a declara ca pierdut meciul din etapa a VIII-a din Liga I de la Cluj-Napoca cu ultima clasată CFF Clujana, câștigat de United cu scorul 3-0 pe teren, va fi atacată de clubul gălățean. Prin intermediul unui comunicat de presă CS United Galați anunță că va contesta decizia Comisiei FRF. Clubul gălățean își motivează decizia de a-și recupera punctele prin faptul că jucătorul aflat în stare de suspendare conform FRF, Florin Ignat, nu a evoluat în meciul de la începutul lunii noiembrie. În jocul din Sala Sporturilor ”Horia Demian” Florin Ignat a fost trecut în raportul de joc doar ca antrenor nu și ca jucător. Este bine cunoscut faptul că Florin Ignat este antrenor-jucător la United.

”Ne asumăm eroarea de a fi abordat jocul respectiv cu antrenorul-jucător pe banca tehnică, culpă favorizată de un context delicat, la evenimentul din municipiul Cluj-Napoca, din cauza numeroaselor probleme de lot, inclusiv delegatul echipei, Alexandru Tănăsilă, fiind înscris pe foaie cu drept de joc. Cu toate acestea, considerăm arbitrară hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică, fără fundament legal. Anticipam o penalitate sportivă și majorarea perioadei de suspendare a sportivului, nicidecum pierderea jocului prin forfait!”, este o parte din comunicatul Clubului Sportiv United Galați.

În urma deciziei Comisiei Federației Române de Fotbal echipa de futsal United Galați a coborât pe locul patru în clasamentul la zi din Liga I cu 13 puncte din 7 jocuri, golaveraj 45-15, cea mai bună ofensivă cât și cea mai bună defensivă dintre echipele din prima ligă de futsal. Următorul meci al formației gălățene este programat să se dispute la 27 noiembrie, în etapa a XI-a, pe terenul nou promovatei Sportul Ciorăști. Clubul gălățean mai are disputat și restanța cu cu Autobergamo Deva, meci din etapa a IX-a.

Întregul comunicat al Clubului Sportiv United Galați referitor la situația creată în urma deciziei Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal poate fi citit aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal