Voleibalistele de la CSU Hygienium ar fi meritat mai mult din derby-ul cu Piteștiul

121
Sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Voleibalistele de la CSU Hygienium ar fi meritat să câștige minimum un punct din derby-ul campionatului seriei Est, A2 feminin cu FC Argeș. În fața unui adversar cu componente mult mai experimentate gruparea gălățeană a cedat cu scorul 1-3 la capătul unui meci echilibrat.

Meciul a fost deschis de parțialul câștigat de gruparea argeșeană cu scorul 25-23. Echilibrul a dominat parțialul de debut al jocului (3-3, 5-5, 6-8, 12-13, 15-15, 18-21). În finalul setului Alexandra Iordache a egalat la 21, imediat Andreea Stănescu a servit un as cu care și-a trecut echipa la conducere, scor 22-21. Argeșencele au revenit și au beneficiat de două mingi de set, Anamaria Berdilă a anulat prima oportunitate de a set a echipei oaspete, însă tot căpitanul echipei gălățene, cu un atac în tijă a închis setul la 23-25.

În a doua secvență a jocului gălățencele au început la conducere. După 8-2, gazdele au mai condus cu 10-2, 12-3. Avansul a fost menținut de punctul obținut de ridicătoarea Ioana Ștefu, de lângă fileu a pus mingea în terenul advers, scor 14-5. Anamaria Berdilă a păstrat CSU la conducere 16-8. În finalul Andreea Stănescu cu o triplă și-a purtat echipa la 24-18, iar setul a fost închis de un alt punct realizat de lângă fileu de coordonatoarea Ioana Ștefu (25-18). Al treilea parțial a fost câștigat de formația argeșeană cu scorul 25-15 (8-4, 10-5, 16-9, 21-15).

Setul patru a debutat cu fetele de la CSU decise să ducă meciul în setul decisiv. Anamaria Berdilă și-a desprins echipa la 3-0, căpitanul a punctat și pentru 7-1. Universalul Sorina Răileanu a stabilit socrul primului parțial 8-2 CSU. Pe parcursul setului gălățencele au avut chiar și șapte puncte avans, scor 14-7, avansul a fost menținut de căpitanul Anamaria Berdilă 16-10, Andreea Stănescu și-a menținut echipa la conducere, scor 19-15. În finalul setului formația argeșeană a revenit la 21-20, urmând ca în final să se impună cu 25-21.

Meciul a fost început de CSU Hygienium cu formula: Sorina Răileanu, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Anamaria Berdilă, Maria Vilău, Ioana Ștefu, Minca Cristea – libero. Au mai jucat: Carolina Radu, Crina Arbunea, Cristina Popoiu. Antrenori: Ileana Berdilă și Adriana Dudnic.

De partea cealaltă a fileului pentru formația argeșeană au evoluat printre altele: Andreea Tămaș, Violeta Stan – jucătoare ce au evoluat sezonul trecut pentru clubul gălățean, Teodora Șabloschi și Daniela Lupescu – voleibaliste ce au evoluat pentru CSU în sezoanele trecute. De asemenea, clubul argeșean beneficiază de aportul a două jucătoare străine cubanezele Yelenis Diaz și Carmela Massip. Echipa din Pitești este pregătită de Bogdan Paul antrenorul de sezonul trecut al formației gălățene.

Meciul cu formația argeșeană a contat pentru etapa a VI-a din campionat și este prima înfrângere a gălățencelor în acest sezon. În ultima etapă din tur CSU Hygienium va juca pe terenul celor de la Sport Plus Brăila, sâmbătă, 4 decembrie. Jocul se disputa va cel mai probabil în Sala de Sport din Șendreni acolo unde evoluează în jocurile de pe teren propriu gruparea din orașul vecin.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal