Lieștiul are un singur obiectiv: play-off-ul. Interviu cu Dorinel Matei

221
Foto: Facebook/Sporting Liești

Gruparea gălățeană de Liga a III-a Sporting Liești, una dintre cele mai longevive echipe de la acest nivel, a încheiat prima parte a campionatului eșalonului trei pe loc de accedere în grupa de elită a seriei, play-off-ul, după o prima parte de campionat în care echipa din Liești a condus seria. Legat de parcursul echipei din Liești din prima parte a formației din Liești am vorbit în cadrul unui interviu cu președintele formației din Liești, Dorinel Matei.

Cu ce impresii a încheiat Sporting Liești prima parte de campionat?

-Se putea o clasare cel puțin un loc mai sus, am terminat pe locul patru, la două puncte de locul trei, în obiectiv totuși, însă întotdeauna este loc de mai bine!

S-a jucat în plină pandemie, cum a fost pentru club din punct de vedere logistic în special?

-Având experiența returului trecut de campionat, când ne-am lovit pentru prima dată de această pandemie, anul acesta am fost mai bine pregătiți, asta și datorită faptului că am fost mereu susținuți de oamenii din spatele nostru, și aici vreau să le mulțumesc domnului primar, domnului Scarlat, domnului Susanu pentru că au fost întotdeauna lângă noi.

Care a fost cel mai dificil moment/meci al primei părți de sezon?

-Cel mai dificil moment a venit chiar când aveam mai mare nevoie de puncte. În săptămâna când am întâlnit în retur CSM Râmnicu Sărat (sâmbătă), și Buzău (marți), echipe cu care suntem în lupta pentru un loc în play-off, când nu am putut folosi șase jucători din diferite motive, (depistați pozitiv, accidentați, suspendați), toți titulari până în acel moment.

-Victoria, momentul, reper din prima parte a sezonului?

-Cred că două momente pot aminti, cu Oțelul din prima etapă care ne-a dat un puternic avânt, și cea cu Metalul Buzău venită în urma incidentului nefericit cu Vădeanu.

-Cum a fost resimțită de jucători schimbarea de antrenori din debutul sezonului?

-Un moment greu pentru toți. Era săptămâna premergătoare primei etape și eram puși în situația în care nu aveam antrenor principal. Dar, consider acum că a fost cea mai bună decizie cu numirea lui Cristian Brăneț și nu unul din exterior. Pentru că aveam nevoie de un antrenor care cunoștea foarte bine echipa/băieții pentru că timpul nu ne aștepta, în cinci zile urma meciul cu Oțelul din prima etapă.

Timp de o lună Sporting Liești a fost echipa de pe primul loc din serie, cum a fost resimțit momentul de jucători, de club?

-Am avut un parcurs foarte bun primele șapte-opt etape, însă știam că va veni și momentul când vom pierde primul joc. E ușor să ajungi sus, mult mai greu este să te menții acolo. Începusem să fim priviți altfel de către adversari, ni se acorda o cu totul altă atenție! Sincer, dintr-un lot de 23, când 10 mai au și alte servicii, este greu sa te bați pentru locurile 1-2 cu echipe precum Oțelul sau Focșani care au cu totul alte condiții.

Cu ce obiective abordați ultima parte de campionat?

-Obiectivul ultimei părți este clar, la finalul ultimelor trei etape care mai sunt de jucat să prindem play-off-ul, adică unul din locurile 1-4. Alt obiectiv nu concepem, avem echipă pentru a ne clasa la finalul acestor trei etape pe unul din aceste patru locuri.

-Când este programată reluarea pregătirilor și dacă aveți stabilit un program de pregătire pentru partea a doua de sezon?

-Data reunirii este 24 ianuarie, prima etapă după pauza asta fiind programată la 12 martie. Cât privește programul de pregătire nu vom merge in cantonament, vom face pe plan local perioada de pregătire cu antrenamente zilnice și să terminăm săptămâna cu meciuri de verificare.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat din seria a II-a din Liga a III-a Sporting Liești este a patra în clasament, poziție de pe care va juca în faza următoare de campionat în play-off. Lieștiul are un deficit de două puncte față de echipa de pe locul trei, Metalul Buzău, dar și un avans de un punct față de CSM Râmnicu Sărat, locul 5. La reluarea campionatului Sporting Liești va juca cu: Aerostrar Bacău, la Liești, 12 martie, la Ianca, cu Viitorul, 19 martie, și pe teren propriu cu CSM Focșani, 26 martie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal