Lieștiul iernează pe loc de play-off

210
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Prin victoria din etapa de sâmbătă, scor 4-0, de pe terenul ultimei clasate Sportul Chiscani, gruparea gălățeană de Liga a III-a Sporting Liești și-a asigurat locul patru înaintea pauzei de iarnă. După 15 etape scurse din cele 18 ale sezonului regulat formația din Liești ocupă poziție eligibilă cu calificarea în play-off. În 15 etape Sporting Liești a acumulat 28 de puncte în nouă victorii – o remiză – cinci înfrângeri.

Victoria reper a sezonului este chiar cea din prima etapă de campionat, scor 2-1, de pe ”Liești Arena” cu liderul de peste iarnă a seriei Oțelul. Cel mai mult jucătorii de la Liești au marcat în meciurile cu Sportul Chiscani, câte patru goluri în cele două meciuri disputate, 4-0 la Liești același scor s-a înregistrat și în meciul retur de la Chiscani. Patru goluri a marcat ofensiva Lieștiului și în meciul cu Viitorul Ianca în victoria, scor 4-2, de pe teren propriu.

Din parcursul echipei din Liești în prima parte a sezonului se remarcă perioada în care echipa pregătită de Cristi Brăneț începând cu acest sezon a condus seria. Mai bine de o lună calendaristică, între etapele a III-a și a VIII-a, Sporting Liești a deținut șefia în clasamentul seriei secunde. Prima poziție a fost preluată după victoria cu o contracandidată la play-off, Metalul Buzău, (scor 1-0), etapa a III-a, și a fost cedată în urma jocului din etapa a IX-a de la Focșani, meci pierdut cu scorul 0-2.

La finalul sezonului regulat primele patru echipe vor continua competiție în faza de play-off a campionatului Ligii a III-a. Față de principala contracandidată la locul de play-off, CSM Râmnicu Sărat echipa de pe locul cinci, gruparea gălățeană are un avans de un punct. La reluarea campionatului, în prima jumătate a lunii martie, Sporting Liești va juca cu Aerostar Bacău, la Liești, 12 martie, pe terenul celor de la Viitorul Ianca, 19 martie, și pe teren propriu cu CSM Focșani, 26 martie. Cei de la Râmnicu Sărat au program asemănător, vor juca cu Viitorul Ianca și CSM Focșani, iar sezonul regulat va fi încheiat cu un joc pe teren propriu cu liderul din pauza de iarnă Oțelul.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal