Claudiu Stoian, despre trecerea bazelor sportive la CSM Galați: ”Sperăm să ajungem la un consens pentru a putea practica în continuare toate activitățile sportive”

394

În direct la Lider Sportiv, de la Pro Lider FM, directorul Clubului Sportiv Municipal Galați, Claudiu Stoian, a vorbit despre subiectul arzător din sportul gălățean, trecerea bazelor sportive din administrarea Fundației Sportul Gălățean în cea a Clubului Sportiv Municipal Galați.

”În acest moment CSM Galați a primit în administrare șase baza sportive, aflate până recent în administrarea Fundației Sportul Gălățean. În acest moment neputând fi date în continuare Fundației, deoarece Codul Administrativ are reglementări în acest sens atât ca administrare cât și ca tarifare, ele au ajuns la CSM Galați. Din acest moment, cel al preluării, CSM Galați nu mai poate acorda gratuitate, este o prevedere a Codului Administrativ. Ca urmare, în prezent se discută, există tarife aprobate, se analizează aceste tarife, urmând a fi nuanțate pe categorii de vârstă și competiții, juniori, seniori, probabil se vor discuta și anumite facilități din partea UAT-ului”, a spus Claudiu Stoian.

Legat de tarifele pe care cluburile trebuie să le plătească, pentru a putea pătrunde în bazele sportive, directorul de la CSM Galați a anunțat că ele au fost stabilite de Fundația Sportul Gălățean, fosta entitate ce a administrat bazele.

”Aceste tarife au fost stabilite de mai mult timp, ele au venit fundamentate de Fundația Sportul Gălățean când au trecut la CSM Galați. Ei au fundamentat tarifele, noi nu am avut administrarea bazelor și nu cunoșteam cheltuielile, singura soluție a fost preluarea tarifelor și actualizarea lor cu indicele de inflație. În momentul de față codul administrativ nu mai permite gratuitate. Înainte exista o hotărâre de Consiliul Local prin care toate cluburile intrau gratuit, condiția nu mai poate fi posibilă acum, legal vorbind, așa că vom găsi o soluție sperăm de înțelegere și de a ajunge la un consens de a putea practica în continuare toate activitățile sportive”, a mai spus directorul de la CSM Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal