FC Universitatea își cunoaște adversarul din optimile Cupei. Culoar spre sferturi

110
sursa foto: Facebook/IMG Sport

Federația Română de Fotbal a stabilit programul din faza optimilor de finală din Cupa României. La fel ca în ultimele cinci ediții ale competiției KO formația gălățeană FC Universitatea va avea parte de un duel cu Selena Constanța (Liga a II-a) în Cupa României. Meciul este programat să se dispute la 17 aprilie, la Constanța, pe terenul echipei de liga secundă.

Pentru FC Universitatea jocul cu echipa din Constanța va fi un duel cu repetiție. În ultimele cinci ediții ale Cupei României gruparea gălățeană a jucat în Cupa României cu Selena Constanța. Ultima oară a fost chiar sezonul trecut, 2020-2021, tot în faza optimilor de finală, iar Constanța s-a impus cu scorul 3-1. În sezonul 2019-2020 FC Universitatea a avansat în sferturi după ce s-a impus cu scorul 3-2 în jocul de la Constanța. Tot în faza sferturilor de finală a obținut calificarea FC Universitatea și după victoria, scor 4-0, de la Constanța, din ediția 2018-2019. În alte două ediții de campionat, 2015-2016 și 2016-2017, FC Universitatea a părăsit Cupa României în faza incipiente după ce a fost eliminată de Selena Constanța, scor 1-2 la Galați în turul I al ediției 2016-2017 și 0-3 în turul secund al ediției 2015-2016.

Interesant este că în pauza competițională FC Universitatea a transferat cinci jucătoare de la adversara din turul trei al Cupei României, Selena Constanța. Vor juca pentru FC Universitatea din 2022: Alina Cimpoieș, Diana Drosu, Gabriela Lupu, Mihaela, Ivan și Daniela Dumitru.

Pentru FC Universitatea jocul cu Selena Constanța va fi al doilea în actuala ediție a Cupei României. În precedentul tur al competiției echipa pregătită de Gabriel Călinescu a învins cu scorul 7-5 Zimbrul Tulcea, într-un joc disputat pe terenul din Topolog, județul Tulcea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal