Florin Nini, bilanț 2021 și perspective 2022 la Academia Phoenix Galați

49

Pe lângă activitatea de la CSM Galați omul de baschet Florin Nini este implicat în bunul mers și al Academiei de Baschet Phoenix Galați, unul din primele cluburi private de baschet din României. Clubul manageriat de Florin Nini s-a remarcat de-a lungul timpului prin numărul de titluri câștigate la nivel juvenil, dar și prin jucătorii propulsați la echipele de Liga Națională. La final de an Florin Nini vorbește despre anul 2021 pentru Academia Phoenix cât și despre așteptările pentru 2022 la clubul gălățean de baschet.

Care ar fi concluziile, ca realizări, la Academia de Baschet Phoenix?

-În anul 2021 Academia Phoenix a reușit să treacă peste multe probleme. Încă mai avem ”prieteni” care din păcate nu numai că nu apreciază, dar doresc să și strice munca de 20 de ani a Academiei. Aceste lucruri pe noi ne motivează, ne fac să înțelegem că ceea ce am făcut este bine. Pot să spun că în acest an clubul a acumulat experiență, a reușit să cumpere aparatură care ajută enorm evoluția jucătorilor. Calificările echipelor de juniori la turneele finale, participarea copiilor la echipele naționale sub 14, sub 15 și sub 16 ani. Putem să amintim aici și jucătorii care au plecat de la noi la echipe din București, la Champions, Dan Dacian sau la Știința. Atât băieții cât și fetele ne reprezintă cu succes, pentru că atunci când aparții unui club 6-7 ani, ești de un an la un club, consider că amprenta 90% este a clubului care te-a format și a locului care te-a dezvoltat.

Ca realizare în plus este și campusul pe care l-am reluat. Așa cum știți am fost unul din primele cluburi care au organizat campusuri în România, iar aici amintesc anii: 2003, 2005, 2007, reluat acum sub alte auspicii. Una peste alta rezultatele, dezvoltarea clubului, acumularea de experiență, achiziționarea unei aparaturi de performanță, faptul că reușim rezultate notabile, atât la nivel de echipă cât și dezvoltarea și formarea jucătorilor prezenți la echipele naționale și în curând la echipele de seniori ne certifică faptul că modul în care muncim, modul în care gândim, dezvoltarea acestui proiect este pe un drum bun. E devreme să vorbesc, dar vor urma colaborări și la nivel internațional.

-Perspectivele pentru anul 2022 la Academia Phoenix?

-În 2022 dorim dezvoltarea relațiilor la nivel internațional, dorim dezvoltarea antrenorilor clubului. Odată ce reușim perfecționarea antrenorilor cu siguranță calitatea antrenamentelor și valoarea antrenorilor și a sportivilor vor fi net superioare. Dorim continuarea proiectelor, să meargă mai departe aceste colaborări, continuarea parteneriatului cu Universitatea Danubius și, desigur, a tuturor sponsorilor noștri, pentru că ei ne dau încredere, ne dau posibilitatea să avem continuitate. Cu siguranță anul 2022 va fi unul în care vom adăuga noi proiecte strategia de dezvoltare a Academiei.

-Campusul?

-Campusul va fi în vară. Va fi o ediție extrem de bine organizată și cu multe surprize, aici referându-ne la rezonanța și valoarea antrenorilor care vor participa. Vor fi antrenori din SUA, din Europa. Dorin din acest campus să facem o tradiție și să aducem la acest campus jucători care doresc să performeze, care doresc să crească individual. Nu va fi un campus doar de fundamentare ci va fi un campus de performanță, acolo unde accentul va fi pus pe dezvoltarea individuală pe posibilitatea celor care participă la campus să lucreze cu aparatură modernă. Vom realiza și o testare a jucătorilor care participă la acest campus, un eveniment ce se va desfășura pe perioada de opt zile. Timp suficient pentru a susține și anumite teste și a face măsurători în așa fel încât după terminarea acestui campus jucătorul să știe cu fișa care pleacă de la noi ce are de corectat, unde trebuie să insiste și care este elementul lui de progres.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal