Florin Nini, despre funcția de la echipa națională: ”Este o provocare ca orice altă funcție ca orice altă poziție în peisajul baschetului românesc pe care am avut-o”

95

Din finalul anului trecut tehnicianul gălățean Florin Nini a fost numit antrenorul secund al echipei naționale de seniori. Fondatorul Academiei de baschet Phoenix Galați va face echipă la reprezentativa României alături de Dragan Petricevic. Tehnicianul celor de la CSM Galați consideră numirea la echipa națională drept un nou motiv de determinare în cariera sa.

”A fost o surpriza, am fost nominalizat la preluarea echipei naționale alături de alți colegi. Colegiul de antrenori și conducerea Federației au decis ca echipa națională să fie condusă de Dragan Petricevic un antrenor deosebit și un prieten bun, iar eu să fiu cel care îi va fi alături și-l voi sprijini. Acest lucru m-a bucurat, mă onorează și, sigur, este o provocare ca orice altă funcție ca orice altă poziție în peisajul baschetului românesc pe care am avut-o”, a spus Florin Nini.

Fost antrenor principal al echipei naționale feminine Nini declară că actualul staff tehnic va continua proiectul de la echipa națională demarat de precedenta conducere tehnică. ”Avem un colectiv unit, vreau să apreciez munca anterioară făcuta la echipa națională de Tudor Costescu si staff-ul lui și faptul că aveam un colectiv unit, un colectiv care dorește să performeze. Este o echipă extrem de tânără, este o echipă în care majoritatea jucătorilor sun sub 23 de ani. Este idea de a continua un proiect, de a dezvolta echipa națională și de a obține rezultate care să creeze motivație și jucătorii să devină modele pentru micii baschetbaliști”, declară Florin Nini.

Noua echipă tehnică a selecționatei tricolore de debutat cu o victorie. În primul meci din pre-calificările EuroBasket 2025 România a învins 73-70 echipa statului Luxemburg. Florin Nini consideră că pentru a crește în valoare baschetul românesc are nevoie de proiecte la nivel juvenil. ”Suntem pe un drum bun, am reușit o victorie, nu ușoară, în Luxemburg, urmează în februarie să jucăm cu Albania. Nu este o națională în care baschetul să fie la un nivel superior, dar este o echipă extrem de dornică de rezultate și cu o determinare foarte bună. Din păcate noi nu facem parte în ultimii ani din elita baschetului european, dar cu atenție, cu muncă, cu proiecte la nivel juvenil acolo unde trebuie să creștem, să formam, tinerele talente cu siguranță că ultima piatra din piramida care reprezintă echipa națională va fi cea care va aduce și rezultatele dorite ne dorim rezultate, ne dorim performanță, muncim pentru acest lucru și sigur că aceste lucruri se pot realiza. Nu într-un termen scurt ci pe un proiect cel puțin de nivel mediu”, a încheiat Florin Nini.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal