Fotbalist în Liga a IV-a. Neculai Frosin ”Prin Luceafărul ducem numele Bereștiului prin toate părțile Galațiului”

649
Sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Înființată în urmă cu nici trei ani echipa de fotbal Luceafărul Berești s-a impus rapid în al patrulea centru urban al județului ca un reper al comunității. Pe lângă evoluțiile din teren clubul din Berești s-a remarcat în scurta perioadă de existență și prin devotamentul jucătorilor care îmbracă tricoul Luceafărului, asta deși nu beneficiază de stimulente financiare. Un exemplu de devotament al Luceafărului este Neculai Frosin (în foto cu echipament negru), unul dintre localnicii din lotul clubului aflat la aproape 90 de kilometri de municipiul de reședință, fotbalist ce a fost prezent la toate jocurile Bereștiului din turul Ligii a V-a.

Am început fotbalul pe la vârsta de 7 ani, îndrumat de dorința de a practica un sport. Primul meu antrenor a fost Adrian Bontea, iar primul club a fost Steaua Dunării Galați. Am mai practicat și tenis de masă, dar nu era de mine. Țin minte că fugeam de la Palatul Copiilor din Galați jos, la baza Zoltan David, la antrenamentele de la fotbal. O lungă perioadă am fost la Steaua Dunării, apoi am mers la echipa de juniori de la Quantum Club Galați, iar după la echipa Liceului cu Program Sportiv din Galați”, ne spune Neculai Frosin despre traiectoria s-a din fotbal de până acum.

Impactul apariției în oraș a Luceafărului Berești a fost descris de bereșteanul Neculai Frosin astfel: ”E ca și când nu ai nimic și deodată apare ceva imens, ceva ce nimeni nu se aștepta și nimeni nu credea în ea. Echipa de fotbal a schimbat multe și a unit mulți oameni. Probabil lumea era obișnuită că nu va mai exista nimic legat de sport pentru că perioada de inactivitate a fost foarte lungă, dar a apărut Mihai (Mihai Bejan inițiatorul proiectului Luceafărul Berești), și a început acest proiect frumos”, ne-a spus Neculai Forisn.

La Berești, în jurul echipei de fotbal, s-a creat emulație, iar la fiecare sfârșit de săptămână în care echipa joacă pe propriul teren localnicii se adună să-și susțină favoriții. ”Echipa Luceafărul Berești este un punct de atracție, cel puțin duminica, atunci când și cei mai mici și cei mai bătrâni vin la stadion. E o bucurie pentru mulți oameni din Berești că există această echipă și că ducem numele orașului prin toate părțile Galațiului”, mărturisește Neculai Forsin.

Chiar dacă nu beneficiază de stimulente financiare Neculai Forsin alege să străbată județul alături de Luceafărul Berești duminică de duminică datorită atmosferei create în jurul Luceafărului Berești: ”Grupul, dorința de performanță în timp și mai ales pentru oamenii ce ne susțin, enorm de mulți la nivelul Ligii a V-a ne fac să alegem să ne petrecem finalurile de săptămână pe terenurile de fotbal din județ”.

”Meciurile cu Academia Hagi mi-au rămas ca momentele memorabile din carieră”

-Unde ți-ai fi dorit să ajungi în cariera de fotbalist?

De dorit, mi-aș fi dorit să ajung departe, probabil ca orice copil ce practică sportul ăsta de mic, dar problemele îți mai pun și piedici.

-Care a fost cea mai mare performanță realizată cu Luceafărul Berești?

-La nivelul actual Câștigarea cupei, nimeni nu ne dădea vreo șansă.

-Cel mai dureros moment al carierei de fotbalist?

Când a trebuit să renunț la toată munca de 10 ani ca junior.

-Momentele memorabile din ocupația de fotbalist?

Meciurile cu Academia Hagi mi-au rămas ca momentele memorabile din carieră. La echipa Academiei în acea perioadă jucau nume precum: Cicîldău, Manea, Răzvan Marin și lista poate să continue.

-Cum apreciezi nivelul fotbalului județean gălățean?

Nivelul la fotbalul județean, la Liga a V-a pot spune pentru că noi aici suntem deocamdată, e destul de bun, echipe cu ambiție, echipe cu jucători buni și dorință de exprimare.

-Ce vă propuneți în acest sezon cu Luceafărul Berești?

În primul rând ne dorim să terminăm un campionat la liga a V-a cap coada să prindem puțină experiență și să fim acolo sus unde ne e locul, locurile 1-3.

1031 de minute în tricoul Bereștiului

În prima parte a campionatului Ligii a V-a, turul, Luceafărul Berești a jucat 13 din cele 14 etape programate la debutul competiției. La toate cele 13 jocuri pe foaie de joc a Bereștiului a figurat Neculai Frosin. Zece dintre meciuri au fost jucate cap-coadă de Forisn, acumulând un total de 1031 de minute pe teren pentru Luceafărul Berești. Neculai Forsin este al doilea în clasamentul minutelor jucate de la Luceafărul Berești după meciurile din tur după integralistul Alin Daniel Boșneagă (1170 de minute). În dreptul lui Neculai Frosin după meciurile din tur figurează și patru goluri marcate în jocurile cu Inter 2000 Tudor Vladimirescu, Șoimii Foltești, Viitorul Costache Negri și Avântul Matca.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal