Fotbalul județean și infrastructura lui

126

Este bine cunoscut faptul că la nivelul celor două campionate județene de fotbal sportul de pe dreptunghiul verde se practică mai mult din dragoste pentru fenomen: ”pasiunea pentru fotbal ne determină să dedicăm o zi din weekend fotbalului, motivarea financiară a jucătorilor mei fiind mai mult simbolică comparativ cu echipele de deasupra noastră”, ne spunea Iulian Oprea, omul responsabil cu fotbalul la Quantum Club Galați, despre motivarea financiară a jucătorilor de la acest nivel.

Deși nu au parte de motivație financiară fotbaliștii din Liga a IV-a sau a V-a nu beneficiază nici de condiții proprii de joc. Legat de infrastructura sportivă a echipelor din cele două eșaloane județene am vorbit cu o parte dintre oamenii responsabili cu fotbalul în comunele gălățene.

La Cosmești s-a investit în vestiare și tribune

”La capitolul infrastructură, la nivelul Ligii a V-a, în afara de cei de la Schela și terenul sintetic de la Șendreni, la restul echipelor nu cred că putem vorbi de infrastructură”, concluzie grăitoare trasă de Marian Cristian Alupei, antrenorul campioanei de peste iarnă din Liga a V-a Siretul Cosmești despre starea în care se află ”arenele” pe care se joacă fotbalul județean gălățean. ”La noi s-a investit la nivelul vestiarelor și tribunelor, iar în ceea ce privește suprafață de joc ne-am dori o îmbunătățire”, spune oficialul celor de la Cosmești.

Bereștiul își propune refacerea terenului

Îmbunătățiri ale vestiarelor și anexelor stadionului s-au făcut și la Berești. ”În ultimul an, am reușit să facem vestiare, bănci de rezerve, am recondiționat cât de cât baza sportivă. La fel ca la Cosmești și la Berești se dorește refacerea suprafeței de joc. ”Obiectivul pe viitor este o suprafață de joc mai bună. În acest sens, analizăm diverse posibilități, costuri, o colaborare cu cei din zonă”, ne-a spus Mihai Bejan, fondatorul celor de la Luceafărul Berești.

8.750 de lei chirie anuală pentru a evolua pe ”Orășenescul” din Târgu Bujor!!

La Târgu Bujor, în Liga a IV-a, debutanta CS Covurluiului beneficiază de o suprafață de joc recent amenajată, însă clubul plătește chirie pentru a evolua pe stadionul ”Orășenesc” din al treilea centru urban al județului. ”În primăvară (în 2021) am preluat terenul într-o stare deplorabilă, însă l-am amenajat, am reparat vestiarele, instalațiile electrice și sanitare. De nouă ani nu a mai existat activitate, (era în paragină). Cu privire la autoritățile locale, un mare zero. În urma cererii clubului nostru către Primărie de a ne pune la dispoziție baza sportivă gratuit, aceasta nu ne-a acordat-o, scoțând-o la licitație pentru închiriere, licitație la care am participat și am câștigat. Plătim suma de 8.750 de lei pe an chirie. Unde ați mai auzit ca o bază sportivă a comunității să îi fie închiriată comunității? Avem promisiuni și atât”, ne-a spus președintele de la CS Covurluiului Ion Coroiu.

Speranțe de îmbunătățire la Vlădești

De o îmbunătățire a infrastructurii sportive speră și cei de la Prutul Vlădești, echipă ce activează în Liga a V-a. ”Baza sportivă din localitate nu arată în cele mai bune condiții, dar am convingerea că domnul primar va reuși să găsească fondurile necesare pentru renovarea acesteia. Țin să precizez că dumnealui este un mare iubitor al fotbalului și se implică personal, prin prezența fizică la toate meciurile echipei, asigurând finanțare de la bugetul local pentru ca echipa de fotbal Prutul Vlădești să onoreze toate competițiile organizate de AJF Galați”, ne-a spus Gigi Ghionea oficialul celor de la Prutul Vlădești.

Tribună acoperită la Cudalbi

Viceliderul Ligii a IV-a, Voința Cudalbi, are parte de condiții normale pentru un club ce activează în eșalonul patru. Mai mult, cei de la Cudalbi chiar se pot mândri cu tribuna acoperită a stadionului. ”Infrastructura este una bună pentru un club de Liga a IV-a. Stadionul are tribună acoperită, suprafața de joc este acceptabilă, iar vestiarele le folosim pe cele din sala de sport situată în incinta bazei sportive”, ne-a spus Gelu Munteanu antrenorul de la Voința Cudalbi.

Situație anormală la Tudor Vladimirescu

Cea mai stranie situație este întâlnită la Tudor Vladimirescu. Pe lângă faptul că împart același nume Inter 2000 Tudor Vladimirescu, cele două echipe împart și baza sportivă din localitate, însă numai una dintre ele are și acces la vestiare. ”Autoritățile locale ne sprijină doar cu accesul în baza sportivă, fără acces la vestiarul terenului de fotbal și multe alte bețe în roate”, ne-a spus Claudiu Mihai Rotaru președintele de la ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu. Stranie a fost și situația din meciul direct dintre cele două echipe. În etapa a VIII-a ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu a fost gazda celor de la AS Inter 2000 Tudor Vladimirescu, însă acces la vestiare a avut doar echipa oaspete, formație susținută de primăria din localitate. ”Nouă ne-au dat o clădire veche, o sală de festivități din apropierea terenului”, spune șeful ACS-ului. ”La seniori nu e problemă, dar situația se repetă și la juniori”, completează Claudiu Mihail Rotaru. De menționat că ACS Inter Tudor Vladimirescu deține și echipă de juniori sub 12 ani angrenată în campionatul juniorilor sub 12 ani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal