Interviu cu Florin Nini. ”La mine nu există imposibil”

100
Sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Cu o serie de trei victorii consecutive în campionat, echipa de baschet CSM Galați este revelația Ligii Naționale de Baschet Masculin. De pe ultima poziție, cu 0 în dreptul victoriilor, băieții lui Florin Nini au făcut un salte de trei locuri în clasament. Legat de parcursul echipei în prima parte a sezonului din LNBM, evoluțiile jucătorilor sau obiectivele echipei în acest sezon am vorbit cu Florin Nini antrenorul de la CSM Galați.

-Cum apreciați sezonul de până acum al echipei în LNBM?

-Un sezon dificil, prin prisma organizării. Am început foarte târziu pregătirea, cred că am fost ultima echipă care a început pregătire, într-un context diferit, cu un număr extrem de redus de jucători, am avut 7-8 jucători la antrenamente, lucru care a durat mai bine de o lună, o lună și un pic. Vă dați seama că în aceste condiții a fost și dificil de gestionat, foarte dificil de dat posibilitatea jucătorilor să crească din punct de vedere al intensității, al calității antrenamentelor. Cert este că e o situație nouă și pentru mine, nu-i o situație de care m-am bucurat, dar e o situație pe care am luat-o ca pe o provocare. O provocare pe care trebuie să o rezolv pentru că în viața antrenorilor lucrurile nu stau așa cum ne dorim, respectiv bugete, valoarea jucătorilor, condițiile de pregătire staff și așa mai departe. Astea au fost condițiile în care am început, așa cum spuneam al luat-o ca pe o provocare, ca o situație pe care trebuia să o rezolv și să ajut echipa să meargă mai departe.

-Vor fi modificări de lot până la finalul sezonului?

-În ultimele meciuri am avut această intenție, pentru că nu faptul că jucătorii neapărat nu au valoare ci întotdeauna jucătorul trebuie să se simtă bine, să realizeze că face parte dintr-o anumită idee de joc, anumită structură, lucruri care mi-ar fi plăcut să le pot realiza dacă aș fi avut posibilitatea să-mi iau un buget și posibilitatea să-mi iau jucătorii care mi-ar fi plăcut. Repet, nu dor din punct de vedere al unui buget mare ci din punct de vedere al unui buget din timp constituit. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc că o schimbate la nivelul lotului este extrem de importantă. Am realizat acest lucru prin sosirea lui Pesic, atât în calitate de antrenor secund cât și ca jucător, și acum văd că lucrurile au o altă turnură, au un parcurs pozitiv drept pentru care e o problemă pe care o studiem, iar meciurile următoare ne va spune dacă este bine să facem schimbări la nivelul lotului.

-Obiectivul pentru acest sezon care ar fi?

-Obiectivul care a fost stabilit de conducerea clubului, pentru că anul trecut a fost un rezultat peste așteptări și anume calificarea în play-off, înainte de a se stabili bugetul și alte lucruri, obiectivul a fost calificarea în play-off. Este un obiectiv extrem de greu de realizat, la mine nu există imposibil, dar în același timp doza de realism nu mă lasă să visez cu ochii deschiși și să spun că este un obiectiv greu de realizat ținând cont de toate circumstanțele. Sigur că surprize pot apărea, sigur că vom beneficia de un transfer sau două care să ridice valoarea echipei, acest lucru ar putea fi posibil, însă, campionatul este extrem de echilibrat, dovadă la ceea ce afirm stau rezultatele, echipele de pe ultimele locuri înving echipe de pe primele șase. Trebuie o gândire și o strategie corectă, fiecare etapă a campionatului trebuie bine gestionată. Noi ne dorim să ne calificăm în play-off însă nici bugetele nici circumstanțele nu ne recomandă a fi o echipă de play-off, dar este o dorință și o idee pentru care noi luptăm.

Altfel, echipa lui Florin Nini intră prima în competiții în noul an. Marți, 4 ianuarie, de la ora 17.00, CSM Galați va juca pe terenul celor de la CSM Miercurea Ciuc. CSM Galați este pe 14 în LNBM cu 3/9 la general, în timp ce harghitenii ocupă locul 16, ultimul, cu 1/11 la general.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal