Mălina Smârdan în topul Ligii a V-a cu lotul format în majoritate din jucători U19

871

Una dintre fostele campioane din Liga a V-a, Mălina Smârdan, este în topul campionatului celui de al doilea eșalon județean și în acest sezon. După ce s-au disputat jocurile din prima parte a campionatului, o mare parte din meciurile tur, gruparea de lângă Galați este a patra în clasamentul la zi cu 26 de puncte. În 14 jocuri disputate formația din Smârdan a marcat 47 de goluri, al treilea atac din campionat, și a încasat 25 de goluri. Legat de evoluția formației din Smârdan în prima parte am campionatului am vorbit cu Ion (Ninel) Stoica președintele clubului din Smârdan,

-Care au sunt impresiile primei părți de campionat din Liga a V-a?

-După prima parte a campionatului vă pot spune că în mare măsură sunt mulțumit. Am pornit la drum cu un lot de jucători tineri, iar obiectivul nostru a fost acela de a forma o echipa competitivă pentru sezoanele următoare. Împreună cu colaboratorii mei Alin Neagu și Florin Stoica am reușit să îi integram repede pe cei tineri în echipă și după primele jocuri au apărut și rezultatele.

-Cum a fost structurat lotul echipei pentru acest sezon?

La echipă au venit zece jucători, dintre care șase sub 18 ani și patru sub 20 de ani. Lipsa de experiență a făcut să pierdem câteva meciuri, chiar dacă am dominat jocurile (de exemplu, la Schela în minutul 30 conduceam cu 3-0 și la final scorul a fost 4-3 pentru gazde), pe lângă lipsa de experiență au fost și alte cauze ce nu au ținut de jocul echipei. Lotul de jucători este un alcătuit din jucători cu experiență (Jalbă, Chelaru, Surcică F, Stoica, Vântdevară, Doca) și jucători foarte tineri (Surcica A, Briscaru, Mihai A, Răileanu, Mihai L, Codiță, Patache, Sebastian), în care ne punem mari speranțe pentru viitor.

-Ce vă propuneți în acest sezon cu Mălina Smârdan?

Este foarte greu să mai putem câștiga campionatul, dar ne vom bate până la sfârșit, ținând cont că vom juca meciurile cu Schela și Cosmești pe teren propriu. Vom aborda orice meci la victorie și cred că jucătorii noștri au puterea și determinarea să facă acest lucru. Suntem neînvinși pe teren propriu unde am obținut două rezultate de egalitate, celelalte meciuri le-am câștigat categoric. Unul din cele două rezultate de egalitate a fost împotriva echipei Luceafărul Berești meci pe care l-am dominat categoric, numai lipsa de concentrare la finalizare a făcut ca meciul să se termine la egalitate, domnul Bejan, primarul din Berești, a recunoscut că nu au fost dominați în asemenea manieră niciodată.

-Mai aveți în cadrul clubului și alte echipe în afara celei de seniori?

Lucrăm la un proiect pentru formarea a două echipe de copii și juniori pentru a participa la competițiile organizate de AJF GALATI. Chiar dacă s-a jucat în condiții de pandemie am fost susținuți de un număr mare de spectatorii, cărora le mulțumesc pentru încurajări.

-Cine sprijină financiar Mălina Smârdan?

-Avem susținerea Consiliului Local Smârdan și al Primăriei, precum și a unor sponsori importanți precum ECOMETAL RECICLYNG și MARKET MOLDOVA.

Mălina Smârdan oferă golgheterul campionatului

Chiar dacă nu mai este implicată cu șanse foarte mari la câștigarea campionatului, pentru partea a doua a sezonului echipa din Smârdan are un alt obiectiv, titlul de golgheter al campionatului. După ce s-au disputat meciurile din prima parte de campionat Adrian Vântdevară este cel mai bun marcator din campionatul Ligii a V-a. În 14 jocuri disputate jucătorul Mălinei a marcat 16 goluri, cu unul mai mult decât principalul său urmăritor, Adrian Păpăruș de la ACS Lascăr Schela. Cel mai mult Adrian Vântdevară a marcat trei goluri în jocurile cu Viitorul Frumușița și Șoimii Foltești.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal