Schimbări majore de lot la FC Universitatea

446
sursa foto: Facebook/IMG Sport

Echipa de fotbal FC Universitatea va avea de trecut prin focurile unui play-out pentru a evita retrogradarea în Liga secundă a fetelor. Pentru a trece cât mai bine peste jocurile din play-out clubul gălățean a demarat o campanie intensă de transferuri. În finalul anului FC Universitatea a perfectat cinci sosiri, toate de la Selena Constanța, jucătoare cu sprijinul cărora formația gălățeană să evite Liga a II-a.

Pentru FC Universitatea în lupta pentru evitarea retrogradării vor evolua:

  • Alina Cimpoieș, fundaș central, 32 de ani. ”Practic fotbal din anul 2004. Am fost la diverse echipe, am jucat la națională și chiar și în afara țării. Fiecare echipa are atât plusuri cât și minusuri, însă ce m-a atras la echipa din Galați este devotamentul de care dă dovadă în timpul meciurilor. Cred ca antrenorul reușește sa motiveze fetele indiferent de echipa cu care joacă și le inspiră în așa fel încât sa dea totul pe teren. Mă bucur că o sa fac parte dintr-o echipă ca aceasta și sper ca evoluțiile mele să fie pe măsura așteptărilor”.
  • Diana Drosu, mijlocaș central, 24 de ani. ”Când am primit oferta de la Galați, am fost foarte entuziasmată întrucât este o echipă predominantă de dorința de evoluare. În toate meciurile în care am jucat contra lor, mi-au trezit doar sentimentul de admirație și m-au făcut să-mi doresc să fiu din ce în ce mai bună. Faptul că acum am ajuns să joc pentru Galați mă face extrem de fericită. Știu că voi evolua odată cu restul fetelor și voi găsi sprijin atât din partea lor cât și din partea antrenorilor”.
  • Gabriela Lupu, mijlocaș central, 33 de ani. ”Pentru mine să joc pentru Universitatea Galați este o provocare. Este un club puternic în fotbalul feminin cu un obiectiv clar în acest play-out, menținerea în Liga 1. Sper sa aduc un plus echipei si sa realizăm împreună ceea ce ne-am propus”.
  • Mihaela Ivan, fundaș stânga, 19 ani. “Am ales să joc pentru Universitatea Galați deoarece este un club de tradiție în fotbalul feminin, îmi doresc să joc în Liga 1 și să progresez din punct de vedere sportiv și în play out să reușim menținerea în Liga 1”.
  • Daniela Dumitru, fundaș dreapta, 22 de ani. ”Am ales sa joc pentru Universitatea Galați deoarece este un club puternic în România și a fost o provocare pentru mine și pentru colegele mele de fiecare dată când am jucat împotriva acestui club. Jucând pentru acest club o să mă ajute sa evoluez pe plan fotbalistic și voi da totul ca să ne îndeplinim obiectivele din acest sezon”.

Cinci sosiri – trei plecări

În play-out-ul Ligii I FC Universitatea nu se va mai baza pe serviciile a trei jucătoare. Nu vor mai evolua în lupta pentru evitarea retrogradării: Elena Ivan, Issabelle Bengescu și Lidia Moacă. ”Elena Ivan a renunțat din motive personale, în timp ce Issabelle Bengescu a renunțat din motive medicale. Lidia Moacă, căpitanul nostru în multe meciuri din Liga I, a renunțat din motive personale. Mai exact, locuiește în București și lucrează acolo, din acest motiv în tur a venit la doar trei meciuri. Îi mulțumim pentru tot și oricând este binevenită la echipă”, ne-a spus antrenorul și președintele Gabriel Călinescu.

După ce a disputat jocurile din sezonul regulat FC Universitatea este pe locul 11, penultimul, în Liga I a fetelor. În partea a doua a sezonului gruparea gălățeană va juca în play-out, meciuri pentru salvarea de la retrogradare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal