Sfert de finală pentru CSM Arcada! Victorie 3-2 în returul cu United Frankfurt

177
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Voleibaliștii de la CSM Arcada au obținut calificarea în faza sferturilor de finală din Cupa CEV. Cele două seturi de care echipa gălățeană avea nevoie în duelul cu United Volleys Frankfurt pentru a deveni sfert finalistă au fost obținute de campionii României după ce a disputat patru seturi.

Gălățenii au deschis meciul cu un set câștigat categoric, scor 25-20 (8-5, 16-10, 21-16). După victoria din primul set campionii României mai aveau nevoie de un singur parțial pentru a obține calificarea. În setul doi, parțial disputat în cea mai mare parte în echilibru, (6-6, 16-14, 21-20), jucătorii formației gălățene au irosit prima șansă de a închide calificarea. În finalul setului germanii au greșit la serviciu, iar băieții lui Sergiu Stancu au avut prima minge de sferturi.

Oportunitatea a fost irosită, iar setul a fost câștigat de echipa vizitatoare cu scorul 29-27. După ce au câștigat primul set din dublă germanii au prins curaj și au trecut în avantaj după setul trei, parțial câștigat de gruparea germană cu scorul 27-25. La fel ca în precedenta secvență de joc, echipa câștigătoare s-a decis în urma unui set echilibrat (8-6, 15-16, 19-21). Conduși la general pentru prima dată în dubla de la Sala Sporturilor, jucătorii gălățeni au rezolvat soarta calificării în urma setului patru, parțial câștigat de CSM Arcada tot în urma prelungirilor, scor 27-25. După 8-7 în debut, gălățenii au condus cu 18-16. Cu ceva probleme la serviciu jucătorii campioanei au condus cu 21-19 după un atac al lui Marian Bala. Sestan și-a desprins echipa la 23-20, Rață a atacat în aut, tot tânărul jucător de la CSM Arcada a fost omul providențial în finalul setului. La scorul 2-2 cu CSM Arcada calificată în sferturi s-a jucat și setul cinci, de palmares, parțial câștigat de sfert finalistă cu scorul 15-11.

Meciul a fost început de Sergiu Stancu cu formula: Marian Bala, Pedro Rangel, Filip Sestan, Akhrorjan Sobirov, Ivan Raic, Andrei Butnaru, Vlad Kantor – libero. Au mai jucat: Toro Ramella, Ciprian Teleleu, Alexandru Rață, Ovidiu Darlaczi, Tudor Magdas, Liviu Cristudor – libero.

În faza sferturilor de finală CSM Arcada va juca cu gruparea poloneză PGE Skra Belchatov.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal