United a început cu victorie turul suplimentar din Liga I

221
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Gruparea gălățeană de futsal United Galați a debutat cu o victorie în 2021. Chiar dacă a abordat jocul fără o serie importantă de jucători: Sergiu Tacot, plecat la Nistru Chișinău în Republica Moldova, Constantin Burdujel, Robert Crișan, Daniel Araujo, suspendați, Matei Boșneagă, Coquinho, accidentaţi, iar Alin Cârdei, convocat la echipa națională sub 19 ani, formația gălățeană s-a impus cu scorul 12-1, la pauză 8-1, în jocul cu cei de la CFF Clujana – Cluj-Napoca.

Golurile formației gălățene au fost marcate de: Andrei Crăciun 4, Marius Arhire, Cosmin Petică și Rareș Oană – câte două, Octavian Cireș și juniorul Albert Cireș. Lotul folosit de United în meciul cu cei de la Cluj-Napoca: Toniţă, Păduraru – O.Cireş, Arhire, Crăciun, Ignat, Petică, Oană, A.Cireş.

Jocul a contat pentru prima etapă din turul suplimentar al Ligii I de futsal, iar în clasamentul la zi United este pe locul doi cu 28 de puncte, trei puncte în spatele echipei de pe primul loc Autobergamo Deva. De altfel, în finalul lunii ianuarie cele două echipe se vor întâlni în meci direct pe terenul formației din Hunedoara. Pe teren propriu United va reveni în etapa a IV-a pentru jocul cu cei de la FK Odorheiu Secuiesc, în jurul datei de o februarie.

Brazilianul ”Pele”, transfer de anvergură

Plecarea lui Sergiu Tacot la Nistru Chișinău a fost compensată de gruparea gălățeană cu un transfer de anvergură. Pivotul brazilian Leonardo dos Santos “Pelé”, 34 de ani, este ultima achiziție a clubului gălățean. “Pelé” este campion și câștigător al Cupei României în sezonul trecut cu defuncta Imperial Miercurea Ciuc. În finala Ligii I de sezonul trecut contra celor de la United “Pelé” a marcat șase goluri, fiind cel mai bun marcator al finalei campionatului Ligii I. Ultima oară brazilianul “Pelé” a jucat în campionatul Portugaliei la Viseu.

Patru vicecampioni, în naționala de futsal pentru dubla cu Suedia

Reprezentanta României în ultimele două sezoane de UEFA Futsal Champions League, United Galați – vicecampioana României, oferă patru jucători echipei naționale pentru prima dublă a anului. Între 23 și 24 ianuarie, România va juca două meciuri de pregătire în Suedia, cu echipa națională a Suediei, iar pentru cele două jocuri de pregătire din prima acțiune a anului de la United au fost selecționați patru jucători. Pe lângă deja obișnuiții Octavian Cireș și Robert Crișan la acțiunea din Suedia vor reveni printre tricolori Petrișor Toniță și Andrei Crăciun. Cu patru reprezentanți United Galați oferă cei mai mulți jucători echipei naționale de futsal a României pentru prima acțiune a anului 2022.

Alin Cârdei la lotul sub 19 ani

Tot la echipa națională, dar cea sub 19 de ani, a fost selecționat și portarul formației gălățene Alin Cârdei. Naționala U19 va susține o dublă de pregătire cu echipa similară a Republicii Moldova marți și miercuri, 18-19 ianuarie, la Vaslui. Naționala U19 a se pregătește pentru preliminariile campionatului European de Futsal. României face parte din Grupa 5 preliminară, alături de Rusia, Slovacia și Georgia. Meciurile Grupei 5 vor fi găzduite de România, iar la turneul final care va avea loc la Jaén, Spania, în perioada 3–10 septembrie 2022 se califică doar câștigătoarea grupei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal