CSM Galați a confirmat triumful din Cupă asupra Piteștiului. Victorie +9 în ultima deplasare din sezon la Pitești

106
Sursa foto: Sportul Ilustrat

În debutul actualului sezon echipa de baschet de la CSM Galați a eliminat din Cupa României medaliata cu bronz din precedenta ediție a LNBM, Argeș Pitești, după două meciuri la Pitești. La aproape jumătate de an distanță echipa coordonată de Florin Nini a revenit la Pitești, de data asta pentru un joc în LNBM, meci din penultima etapă a sezonului regulat.

Victoria asupra Piteștiului din Cupă a fost confirmată de gruparea gălățeană cu un alt succes pe terenul argeșenilor. Sâmbătă, CSM Galați a jucat în etapa a 29-a din LNBM pe terenul celor de la FC Argeș Baschet, locul 3 în clasamentul la zi din LNBM, iar victoria le-a revenit băieților antrenați de Florin Nini, fost tehnician al Piteștiului.

Jocul de la Pitești a fost câștigat de CSM Galați cu scorul 75-66, după un meci intens în care CSM Galați a fost echipa care a impus ritmul. În primul sfert cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 16-16. Egalitatea s-a menținut și în prima jumătate a parțialului, secund încheiat 30-16 în favoarea celor de la CSM Galați. Desprinderea gălățenilor s-a produs în a doua jumătate a sfertului cu un parțial 10-0 al CSM-ului. Sfertul secund a fost încheiat de CSM Galați cu +14 pe tabelă 46-32.

În debutul sfertului trei CSM Galați s-a desprins chiar la +18, scor 32-50. Au urmat momente mai bune de joc ale argeșenilor care s-au apropiat până la +4 CSM, 54-58. Ultimul parțial a debutat cu ceva momente de echilibru, gălățenii și-au mai păstrat doar un punct avantaj, 59-58. Ferguson Masters, cu trei puncte marcate dintr-o dublă și o liberă și-a repus echipa în avantaj la +4, 62-58. Brewton cu același procedeu a urcat avansul la +7, în final jucătorii formației gălățene s-au impus cu +9, scor 75-66.

Cel mai bun marcator al jocului a fost Breton cu 23 de puncte. Pentru CSM Galați au mai marcat: Millon 13p, Ferguson-Masters 13p, Sturanovic 6p, Vlad 5p, Pesic 4p, Stan 4p, Ciotlăuș 4p, Galbreath jr. 3p.

Cu 7/22 la general CSM Galați este pe 14 în clasamentul la zi din LNBM, iar în ultima etapă a sezonului regulat va juca pe teren propriu cu CSM Focșani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal