Academia de Baschet Phoenix dezvoltă parteneriatul cu Universitatea ”Danubius”

60

Baschetul juvenil gălățean, reprezentat prin Academia de Baschet Phoenix Galați, face casă bună cu mediul universitar. Clubul gălățean a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea ”Danubius” prin care instituția de învățământ superior sprijină o parte din activitățile Academiei. Despre parteneriatul dintre cele două entități a vorbit Florin Nini la Lider Sportiv, 92,4 FM sau www.liderfm.ro.

Demarăm împreună cu Universitatea ”Danubius” mai multe proiecte. Universitatea a susținut parțial costurile în ceea ce privește campionatul U16 masculin. Există premisele dezvoltării acestui segment. La finalul clasei a 12-a să le oferim burse universitare, la Universitatea ”Danubius”, pentru că așa cum spuneam baschetul, sportul, trebuie să meargă mână în mână cu școala”, a spus Nini.

Șeful Academiei Phoenix a mai declarat că Universitatea va sprijini activitatea sportivilor în paralel cu studiile universitare. ”Trebuie să facem și noi un pas în acest sens. Un pas în care trebuie părinții să vadă că este ceva benefic în faptul că ai lor copii practică sportul. Acolo unde rezultatele și perseverența își găsesc loc să beneficieze și de cursuri universitare. Sportul are impact în comunitate, are impact în societate, ceea ce este benefic. Mă bucur că găsim lucruri bune în legislație care să faciliteze accesul la școală și continuarea carierei sportive”, a declarat Nini.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal