Event istoric! United campioană!

485
foto: Sorin Pană/CS United Galați

Gruparea gălățeană de futsal United Galați a câștigat al doilea trofeul al sezonului din futsalul românesc. După Cupa României, câștigată în fața celor de la Autobergamo Deva, formația pregătită de Florin Ignat a câștigat finala campionatului Ligii I după ce marți a învins în meciul patru al seriei Autobergamo Deva.

Meciul de la Polivalentă s-a încheiat cu scorul 4-3, 1-1 după primele 20 de minute. La fel ca în două dintre meciurile finalei, gălățenii au avut puterea de a reveni în joc și să întoarcă rezultatul. Deva a deschis scorul, minutul 13 prin Iulian Cojocaru, fostul jucător de la United. Gălățenii au egalat la unu după golul marcat de Andrei Crăciun, pasă direct din corner de la Daniel Araujo.

Deva a condus prima și în repriza secundă. Românul de origine braziliană Andre Luis Sase și-a trecut echipa în avantaj imediat după pauză. United a egalat la doi, Daniel Araujo a transformat o lovitură liberă de la aproape șapte metri. După ce a ratat de puțin desprindere, acrobatic pe spate cu călcâiul a trimis în bară, brazilianul Pele, cu 9.40 minute rămase din meci, a marcat pentru 3-2 și United a trecut pentru prima oară în avantaj. Imediat Deva a forțat atacul și a jucat cu fly goalkeeper. Spre finalul meciului, cu 2.20 minute rămase de jucat Daniel Araujo a aruncat în aer tribunele cu golul de 4-2 macat după ce a driblat cam toată echipa hunedorenilor. Finalul nu avea cum să fie altfel decât cu emoții. Deva a revenit la 4-3, a marcat Bogdan Covaci fostul jucător de la United cu 1.50 minute de disputat din meci. Timpul rămas a fost insuficient pentru a mai pune în real pericol poarta lui Cârdei.

Florin Ignat a început meciul patru al finalei cu formula: Alin Cârdei – Constiantin Burdujel, Octavian Cireș, Daniel Araujo, Leonardo dos Santos “Pelé”. Au mai jucat: Andrei Crăciun, Florin Ignat, Robert Crișan. Ceilalți campioni: Ionuț Păduraru, Petrișor Toniță, Matei Boșneagă, Cosmin Petică, Rareș Oană, Albert Cireș, Marius Arhire. Antrenor cu portarii: Alexandru Tănăsilă, antrenor secund: Viorel Cojoc, antrenor principal Florin Ignat. Cristi Ștefu – președinte, Toader Ștefu – președinte de onoare.

Din postura de câștigătoare a Ligii I CS United Galați va juca în UEFA Futsal Champions League, pentru al treilea sezon consecutiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal