Unul dintre cele mai populare sporturi din Galați, la nivel juvenil, este handbalul feminin. Dintre cluburile de profil din oraș se remarcă prin rezonanța numelui, dar și prin performanțele obținute cei de la ACS Lucian Bute Galați. Deși clubul ce-i poartă numele fostului campion mondial la box face performanță pentru Galați, clubul gălățean este nevoit să migreze la Brăila pentru a-și desfășura activitatea.
”70% din antrenamente, în ultimele luni le-am făcut la Brăila. Am găsit acolo oameni deschiși care ne-au ajutat, ne-au primit. În schimb a fost foarte greu pentru copii. Cel puțin pentru cei de la J3, care au avut examenul de capacitate în acest an. Nu a fost deloc comod, faptul că trebuia să mergem cu trei grupe la Brăila. Am avut noroc că avem autocarul nostru și atunci cheltuielile s-au rezumat doar la combustibil și șofer. Trei antrenamente înseamnă peste 4 ori. Plecai de la ora 6.30 din Galați și te întorceai la 10.30-11.00 de la Brăila. De multe ori copii stăteau unii după alții, nu a fost chiar comod”, a spus președintele clubului gălățean Aurel Trifan, în direct la Lider Sportiv.
An plin de obstacole
Anul competițional recent încheiat a fost unul plin de obstacole pentru clubul gălățean, din punct de vedere al locurilor de desfășurare a antrenamentelor. ”Având în vedere condițiile de antrenament din ultima perioadă, din ultimul an, a fost un an atipic. În toamnă bazele sportive treceau la CSM Galați. Ba nu aveam loc, ba nu aveam poziții. Apoi, se schimbau directorii de la școli. Foarte multe școli ne-au permis accesul în săli, abia la sfârșitul lui octombrie am putut intra. Am intrat la sfârșitul lui octombrie, iar la începutul lui februarie am ieșit pentru că a început războiul și au băgat paturi în săli. Ne-am mutat la Brăila, a fost bine, dar greu, ce nu ne omoară ne întărește. Tot la Brăila am jucat și o parte din meciuri”, spune Aurel Trifan.
O necunoscută, locul de antrenamente din toamnă!
Clubul ce-i poartă numele celebrului Lucian Bute are stabilit programul de pregătire din viitorul sezon, cu o singură necunoscută, locul de desfășurare a antrenamentelor. ”Este una din puținele necunoscute. Nu știm ce o să se întâmple, sper să se elibereze sălile de sport ale școlilor să semnăm un protocol. Până acum am avut acces la Școala Nr. 34 și la Școala Nr. 7. Acolo, la Școala 7, ne putem desfășura activitatea cu grupele de minihandbal, este o sală mică. Pentru grupele mari J2, J3 ne trebuie o sală omologată și atunci apar probleme”, a declarat președintele de la ACS Lucian Bute Galați, Aurel Trifan.
Protocol cu Dunărea Brăila!
Ca dovadă a muncii de calitate de la ACS Lucian Bute Galați stă protocolul de colaborare cu cei de la Dunărea Brăila, club ce activează în Liga Națională. De altfel, președintele de la ACS Lucian Bute a anunțat că este deschis la colaborări și cu alte cluburi, inclusiv CSM Galați. ”Avem un protocol cu Dunărea Brăila, semnat pentru junioarele mari. Câteva fete vor avea dublă legitimare și vor juca și pentru echipa de Divizia A de la Brăila. Exisă un protocol cu echipa din Brăila pentru două generații. Dar, pentru celelalte fete suntem deschiși să semnăm protocoale cu alte cluburi, inclusiv CSM Galați”, spune Aurel Trifan.
Două jucătoare la echipa națională
Anul competițional a fost încheiat de clubul gălățean cu două convocări la echipele naționale. Denisa Iorga a fost convocată la echipa națională de junioare, în timp ce Ana Maria Gavrilă a primit convocare pentru echipa națională de cadete.