Florin Nini este în căutarea tinerelor talente pentru a face pasul în LNBM

49

În acest an echipa de baschet masculin de la CSM Galați a debutat în Liga Națională un nou jucător gălățean, Teodor Gherman, un sportiv lansat de Liceul cu Program Sportiv. Alături de el în rotația echipei antrenate de Florin Nini s-a regăsit, chiar în cinci-ul de start, David Stan, un alt produs al baschetului gălățean. În direct la Lider Sportiv, Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați, echipa de seniori, a anunțat că în vederile lui sunt mai mulți jucători ce, în urma unor analize, teste, pot face pasul în lotul echipei de seniori.

Noi deja facem o analiză, coborâm la echipele de U18 la U16, chiar la U16. Consider că pentru a avea continuitate și impactul în comunitate de care avem nevoie, este extrem de important să găsim acele tinere talente care prezintă perspectivă, care prezintă garanția formării și lansării unor jucători la nivelul Ligii Naționale.

Sigur, acest aspect nu ne ajută din punct de vedere pragmatic, al deciziilor. Dar, este un semnal pentru toți copii care fac baschet. Acolo unde este muncă, unde este seriozitate și valoare, este posibil să treci din tribună, de unde aplauzi, de unde îți susții idolii, să fii alături de ei, să joci alături de ei. Este un risc pe care noi trebuie să ni-l asumăm.

Baschetul gălățean trebuie să aibă parte de o perioadă de reconstrucție, dacă ar fi să o numesc așa, va trebui să aducem cât mai mulți practicanți, în așa fel încât ei să ajungă într-un număr cât mai mare în angrenajul echipei”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal