Interviu cu Gabriel Călinescu: ”Diminuarea bugetului ne-a învins și a dus la retrogradare!”

421

Echipa de fotbal feminin a Galațiului a retrogradat din Liga a I după patru sezoane consecutive în eșalonul de elită. Legat de sezonul recent încheiat de FC Universitatea, perspectivele pentru sezonul viitor sau pepiniera clubului gălățean am vorbit cu Gabriel Călinescu, președintele și antrenorul de la FC Universitatea, unul dintre inițiatorii proiectului.

Cum a fost sezonul recent încheiat pentru FC Universitatea?

-Un sezon dificil și asta în primul rând din cauza bugetului, având în vedere că în sezonul 2020/2021 am terminat pe locul 6 din 12. Finanțarea a fost mult mai mică față de sezoanele trecute. Am făcut eforturi foarte mari ca să continuăm în sezonul 2021/2022 deoarece am pierdut foarte multe jucătoare și asta în mare parte din cauza bugetului.

-Se putea evita retrogradarea în Liga a II-a? Care au fost cauzele retrogradării?

-Puteam evita retrogradarea. Pot spune că în multe meciuri am avut parte și de ghinion având în vedere că deschideam scorul sau pierdeam la limită. Cu excepția meciului de acasă cu Ladies Târgu Mureș, meci în care am avut și șansă, în rest pot spune că în multe meciuri puteam oferi mai mult. Din păcate nu am avut la dispoziție aceeași echipă, același 11, în două meciuri consecutive în acest sezon și asta din cauza problemelor financiare, personale sau a accidentărilor.

Dacă nu pierdeam jucătoarele din tur și aici mă refer la: Nina Anca, Lidia Moacă și Lucica Meleacă cu ce am transferat în perioada de iarna, sunt 100 % convins că ne puteam salva de la retrogradare. Aveam o echipă competitivă, o echipă în care îmbinam experiența cu dorința de afirmare a junioarelor, însă, din păcate, diminuarea bugetului ne-a învins și a dus la revenirea în liga secundă după patru sezoane în prima Ligă. .

Sezonul 2021/2022 atât jucătoarele cât și antrenorii vor primi ceea ce am negociat la început de sezon. Am avut “o pâine” și am împărțit-o la toată echipa. Din acest punct de vedere sunt liniștit și împăcat cu mine că cel puțin din acest punct de vedere nu avem probleme. Sperăm ca în timp să achităm și datoriile din urmă, însă este nevoie de timp și de buget constant.

Cu ce gânduri abordați noua ediție de campionat de Liga a II-a?

-Abordăm al 8-lea sezon consecutiv de la înființare cu multă ambiție. Ne dorim să construim din nou încet, dar sigur. Fără obiective îndrăznețe, însă vom munci din ce în ce mai mult și sunt sigur că vom reuși. Personal sunt dornic să mai descopăr jucătoare talentate și sunt sigur că avem junioare în județ nedescoperite. În acest sezon mă voi implica din ce în ce mai mult și la acest capitol.

Ce perspective sunt pentru clubul FC Universitatea. Se poate baza și pe jucătoare din propria pepinieră în eșalonul secund?

-Nu voi renunța niciodată la acest proiect indiferent de Ligă vom continua. Când nu mai pot mă uit în urma și atunci mă încarc. Cu siguranță ne vom baza și pe junioarele din pepiniera noastră și alături de jucătoarele cu experiență sunt sigur că vom avea parte de un sezon echilibrat. Să nu uităm că au fost meciuri în Liga 1 în care jucam în echipa de start cu 7 – 8 junioare, ceea ce înseamnă că se poate. Sunt sigur că în sezonul viitor vor debuta și alte junioare.

Cum a fost ”exilul” la Schela pentru FC Universitatea?

La Schela ne-am simțit ca la noi acasă. Le suntem recunoscători celor de acolo pentru asta. Ni s-a deschis o ușă într-un moment extrem de greu și nu vom uita niciodată asta. Personal aș reveni oricând cu drag acolo.

-Când este programată reunirea FC Universitatea și unde?

-Pe 3 august, avem programata reunirea lotului pentru sezonul 2022/2023. Să nu uitam că pe 3 august 2015, am făcut primul antrenament pe stadionul ”Portu Roșu” practic acea zi are o importanță deosebită pentru noi.

-Unde va juca FC Universitatea în Liga a II-a?

-În perioada asta vom stabili unde vom juca meciurile de pe teren propriu în acest sezon. Îmi doresc să avem parte de 2 – 3 opțiuni să nu mai avem parte de surprize. La acest capitol lucram în acest moment și curând vom reveni cu noutăți.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal