Gabriel Manolache și soluțiile necesare pentru revitalizarea fotbalului românesc

396

În direct la Lider Sportiv de la Radio Pro Lider FM, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, profesorul Gabriel Manolache, prodecanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, a vorbit despre măsurile ce se impun a fi luate pentru revitalizarea fotbalului românesc.

La câți bani câștigă unii…ei trebuie să vină cu soluții nu eu. Eu soluțiile le-am dat în scris când am plecat de la Federație. Am lăsat listele cu jucători, predicțiile cu jucători. Sunt bucuros, sufletul îmi tresare de bucurie când vad jucători care erau în rândul doi la mine U15, U16 15 îi vad acum în Liga I. Asta înseamnă că selecția și predicțiile pe care le-am făcut și le-am prezentat Comisiei Tehnice au fost validate.

Selecția să fie obiectivă, selecția este primul pas. Selecția îți aduce 60% în câștig, iar 40% tine de tine ca specialist, de cunoștințele tale. Soluțiile sunt simple, să nu mai luăm bani la copii de la opt ani. Am putea spune că în toate țările e la fel. Stop. Și în țările europene, da, se face la fel, se plătesc niște taxe de echipament, pentru deplasare, dar nu taxă lunară pentru antrenor. Ce-s astea? Puinițelle astea de cluburi care au apărut și sunt la vot contează. Nu sunt bani. De ce nu sunt bani? Pentru că la FRF fondurile trebuie duse la cele trei ligi A, B și C. Ei sunt finanțatorii mei. Ei au Academiile, acelea trebuie să le dezvolt”, a spus profesorul Manolache.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal