Ionuț Constantinescu, eroul de la Supercupă!

366
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de futsal United Galați a cucerit luni cel de al șaselea trofeu din istorie. Campioană a României și deținătoare a Cupei României formația gălățeană a câștigat pentru a doua oară în istorie Supercupa României, scor general 5-4, după loviturile de departajare, 1-1 după 40 de minute, contra celor de la Autobergamo Deva.

Triumful formației gălățene a venit după ce s-au executat lovituri de la șase metri. Eroul celor de la United în Supercupă a fost portarul Ionuț Daniel Constantinescu. Sosit la United cu mai puțin de o lună în urmă tânărul de 23 de ani a fost trimis de Florin Ignat între buturi când echipa hunedoreană conducea cu 2-0. Ionuț Constantinescu a parat primele două șuturi de departajare trimise de hunedoreni, colegii au prins moral și au marcat tot până la final pentru primul trofeu stagional al fotbaliștilor de la United Galați.

Debutant în futsal, dar cu experiență în fotbalul pe teren mic, în luna iunie a acestui an a apărat poarta celor de la Ajax Dulcisimo Galați la turneul final al Campionatului Național de Minifotbal, Ionuț Constantinescu ne-a declarat că victoria din Supercupă a gălățenilor este pe deplin meritată. „Mă bucur că am reușit să debutăm cu dreptul în noul sezon. A fost un meci dificil, dar victoria este meritată din punctul meu de vedere, chiar dacă am fost primii care am ratat la loviturile de departajare”, ne-a spus omul care a îndreptat Supercupa 2022 către CS United Galați.

Noul portar al celor de la United s-a declarat încântat de modul în care a fost primit de coechipieri în familia United Galați. „Sunt fericit că am putut să îmi ajut colegii și să reușim să câștigăm primul trofeu din acest sezon, după ce ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, cu trofeul pe masă. Le mulțumesc băieților pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și modul prin care m-au primit in familia lor si le mulțumim tuturor pentru susținerea acordată”.

Altfel, Supercupa 2022 este al șaselea trofeu din vitrina CS United. După titlul de campioană a Ligii a II-a din sezonul 2014-2015, cucerit cu echipa secundă (United 2 Galați), United și-a mai trecut în palmares Supercupa în 2020, titlul de campioană a României în 2020, campionatul Ligii I în 2022 și Cupa României în 2022.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal