Campionii ”s-au jucat cu focul” în ultima repetiție pentru UEFA Futsal Champions League

274
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Înaintea săptămânii în care vor găzdui meciurile din grupele UEFA Futsal Champions League, main round, campionii de la United ”s-au jucat cu focul” în ultima repetiție pentru meciurile din competiția supremă continentală. Trupa pregătită de Florin Ignat a avut de furcă cu Luceafărul Buzău în jocul de la Polivalentă din etapa a V-a, Liga I, și s-au impus cu scorul 7-5 după un joc în care spectacolul a fost în prim plan.

United a intrat cu 3-1 avantaj la pauză. Araujo a fructificat pasa lui Cireș în deschiderea meciului și a marcat pentru 1-0, Cireș, la jumătatea reprizei, a trimis în poartă centrarea venită din corner de la Burdujel. Un minut mai târziu Buzăul a redus la 2-1 avantajul gazdelor cu un gol marcat din lovitură liberă de la șapte metri. Repriza inaugurală s-a încheiat cu golul marcat de Boșneagă din pasa lui Crișan.

Cu o rotație scurtă, linia de debut plus alți doi jucători, echipa din Buzău s-a ținut tare și în partea secundă. În minutul 21 ai redus la 3-2 avantajul campionilor. A urmat o dublă a lui Pele, unul dintre ele marcat chiar din propriul teren, profitând de poziția avansată a portarului de la Buzău. Araujo și Pele au ratat de puțin desprinderea decisivă în situații bune, însă Luceafărul a revenit în joc la 5-3 cu 10 minute înainte de final. Cireș, în minutul 34 a refăcut avansul de trei puncte care nu a fost suficient pentru un final de meci liniștit.

Finalul de meci a fost ”tulburat” de Gabriel Bogdan Bobe. Jucătorul celor de la Buzău, fost component al echipei naționale de minifotbal, a marcat o dublă în decurs de două minute și a echilibrat tabela la scorul 6-5. Cu avantaj minim pe tabelă, dar și cu amenințarea unei lovituri de la 10 metri antrenorul – jucător Florin Ignat a decis să iasă cu fly – goalkeeper, Octavian Cireș a preluat tricoul distinctiv. Decizia antrenorului gălățean s-a dovedit destul de inspirată, campionii au păstrat balonul, Crișan a lovit bara în ultimul minut de joc, iar Pele a marcat pentru 7-5 când mai erau 4 secunde din meci.

Meciul a fost început de United cu formula: Toniță – Crișan, Boșneagă, Pele, Araujo; Au mai jucat: Cârdei – Dudău, Burdujel, Petică, Arhire, Cireș, Crăciun, Ignat, Oană.

United conduce în Liga I cu 13 puncte din 5 jocuri, golaveraj 30-13, patru puncte mai mult, dar și un joc în plus față de echipa de pe locul doi Autobergamo Deva. În Liga I United va juca următorul meci în jurul datei de 5 noiembrie, cu cei de la Deva. Până la jocurile cu vicecampioana formația gălățeană va juca cele trei meciuri din grupele UEFA Futsal Champions League.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal