GG: Celebrul pariu la fotbal pentru ca ambele echipe să marcheze

267

Obiectivul oricărei echipe, într-un meci de fotbal, ar trebui să fie acela de a înscrie goluri. Pornind de la acest principiu, cei mai mulți dintre pariori preferă să mizeze pe goluri marcate, una dintre cele mai populare selecții fiind „GG”, care este prescurtarea de la „Gol-Gol”, adică „Ambele echipe marchează”.

Acest pariu are două opțiuni: „Da” și „Nu”. Prima variantă este echivalentă cu selecția „peste 1.5 goluri”. Din moment ce înscriu ambele echipe, se dau minim două goluri. Diferența este că un pariu pe „ambele echipe marchează” are cota mai mare decât unul pe „over 1.5”, deoarece al doilea este câștigător și la scorurile de 2-0 și 0-2, nu numai la 1-1. Uneori, diferența este chiar mare. De exemplu, la confruntarea Sivasspor vs CFR Cluj, din Conference League, era cota 2.00 pentru goluri în ambele porți, în timp ce pentru minim două goluri în meci era cota 1.47.

„GG”-ul intră și în selecții combinate, pentru care se poate opta în căutarea unei cote și mai mari. De pildă, poate fi plasat un bilet de tipul „GG 2+”, care este câștigător dacă ambele echipe înscriu, iar în meci se marchează minim trei goluri. Un singur pariu cu miză nu foarte mare poate aduce un câștig care să corespundă condiției de retragere minimă Unibet.

Analizarea meciurilor pentru pariuri de tip „GG”

Nu se poate paria la întâmplare pe „ambele echipe înscriu”. Să facem un studiu de caz foarte rapid pe SuperLiga României. În ultima etapă a turului sezonului regular 2022-2023 au fost patru meciuri GG-Da și patru GG-nu. În penultima rundă, s-a marcat în ambele porți doar în trei partide din opt. La fel și în antepenultima.

Așadar, evenimentele sportive trebuie analizate cu atenție. Se pleacă de la studierea informațiilor găsite pe site-urile de statistică, urmărindu-se:
• în câte din ultimele cinci meciuri jucate acasă de echipa cu statut de gazdă au înscris ambele formații;
• în câte din ultimele cinci meciuri jucate în deplasare de echipa cu statut de oaspete au înscris ambele formații;
• câte meciuri de GG s-au consemnat în întâlnirile directe all-time;
• câte meciuri directe de GG s-au înregistrat pe stadionul pe care urmează să se joace partida;
• cât de bune sunt atacurile celor două formații, respectiv cât de slabe sunt defensivele.
Dacă în urma parcurgerii cifrelor se constată că sunt șanse reale să fie goluri în ambele porți, atunci se trece la următoarea fază, a analizării informațiilor referitoare la absenți și echipe probabile. Este foarte important ca pariorul să cunoască foarte bine echipele pe care pariază. Astfel, el va ști dacă un singur jucător reprezintă mai mult de jumătate din forța ofensivă a unei echipe, cum se întâmpla în trecut cu Lionel Messi pentru FC Barcelona, cu Cristiano Ronaldo pentru Real Madrid sau cu Erling Haaland pentru Borussia Dortmund. Absența acelui jucător-cheie poate anula statutul de echipă cu atac puternic.

În același timp, absența „stâlpului apărării” poate da peste cap o defensivă care s-a ținut foarte bine în ultimele partide, caz în care un pariu pe „GG-da” are valoare, cota afișată pe site-ul de pariuri fiind mai mare decât cea normală, în acel context.

Nu în ultimul rând, atunci când se pariază pe goluri se ține cont și de starea suprafeței de joc. Pe un teren greu, îmbibat cu apă, se construiește cu dificultate, astfel că este mai indicat un pariu de tipul „GG-nu”. Această selecție poate fi jucată în general pe meciurile echipelor care joacă foarte defensiv. În prima parte a sezonului, CFR Cluj a avut o serie de patru meciuri, apoi o serie de cinci în care a marcat o singură echipă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal