Victorie uriașă! United, la un pas de elita UEFA Futsal Champions League

Mai motivați față de meciul de ieri, mai concentrați, mai atenți la detalii, mai determinați, campionii de la United au făcut un pas important spre calificarea în runda de elită a Ligii Campionilor. Gruparea gălățeană a trecut cu socrul 4-2 de campioana Ungariei, Haladas, și a obținut victoria mai mult decât necesară pentru accederea în elita futsalului continental.

La fel ca în meciurile din finalul sezonului trecut victoria cu Haladas a venit după o revenire. United a deschis scorul în minutul 2, Cardenas a primit din corner de la Crișan, a trimis în bara în prima fază, după care a marcat. Haladas s-a aruncat in atac, United a ieșit pe contraatac și a ratat câteva oportunități importante de a marca. Jucătorii gălățeni n-au putut ține de rezultat până la final, iar cu șase secunde înainte de pauză Petrișor Toniță nu a mai putut interveni salvator, iar Haladas a egalat după un gol marcat în urma unei lovituri libere.

La reluare, la fel ca în meciul de ieri cu Uragan, United a încasat gol în debutul reprizei. Haladas s-a instalat la conducere, scor 2-1, avans de un gol ce s-a menținut până aproape de jumătatea reprizei secunde. Andrei Crăciun, în minutul 31, a marcat pentru egalarea la doi, după ce a fructificat o pasă a lui Burdujel, imediat, la 55 de secunde distanță Cardenas a trecut United în avantaj, scor 3-2, după o pasă primită din lovitură liberă de la Araujo. După ce Araujo a trimis în bară cu 4.22 minute rămase din meci, formația maghiară a acumulat a șasea greșeală și a fost sancționată cu lovitură de la 10 metri. Pele și-a asumat misiunea de a executa penalitatea și a marcat pentru 4-2.

Finalul de meci a fost destul de liniștit, maghiarii au jucat cu un om în minus în ultimele 2 minute ca urmare a unui cartonaș roșu, au forțat egalarea atacând în patru cu faly-goalkeeper, însă apărarea United nu a fost loc de breșă în apărarea United Galați.

Meciul a fost abordat de United cu formula: Toniță – Burdujel, Araujo, Cardenas, Pele. Au mai jucat: Cărdei, Dudău, Cireș, Crăciun, Crișan, Ignat.

După două zile de meciuri din grupa a patra UEFA Futsal Champions League campioana României United Galați este pe locul trei în grupă cu 3 puncte. Benfica conduce cu 6 puncte, Uragan lvano-Frankivsk este pe doi cu 3 puncte, iar Haladas ocupă poziția a patra fără puncte.

Vineri este zi de pauză, dar meciurile vor reveni sâmbătă. De la ora 14.00, Uragan lvano-Frankivsk va juca cu Haladas, o victorie a formației din Ucraina ar fi similară cu calificarea în runda de elită a celor de la United. Turneul de la Galați se va încheia de la ora 17.00, cu meciul vedetă dintre United și Benfica Lisabona.

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.