CSM Arcada, calificare en fanfare în optimile Cupei CEV

113
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa masculină de volei CSM Arcada continuă parcursul în competiția continentală CEV Cup, a doua competiție valorică europeană intercluburi. După victoria, scor 3-0, din tur formația gălățeană mai avea nevoie de două seturi pe terenul celor de la Neftochimik Burgas pentru o obține calificarea în 8-imilie Cupei CEV.

Cele două seturi de care gălățenii aveau nevoie pentru calificare au fost obținute de campioni chiar în debutul meciului.

”Primul set a început în forță pentru gazde, care conduceau cu 3-0, dar campionii României au revenit repede: 3-2, 4-4 și apoi 4-7, după două atacuri în aut ale gazdelor și un as servit de Malescha. Noul antrenor al bulgarilor a solicitat time-out, însă distanța a crescut pe tabelă: 7-13, 8-14, cu atacuri furibunde semnate de Bala și Sobirov. La 12-14, pe un trend favorabil lui Neftochimik, Sergiu Stancu a solicitat time-out, l-a introdus și pe Mihălescu, iar runda era ca și rezolvată. Butnaru a plantat o minge pentru 12-15, fostul jucător de la Zalău a înscris și din linia a doua, dar și din serviciu, iar Malescha a fost o amenințare constantă: 18-25.

CSM Arcada a plecat ca din tun cu un tonic 5-0, a fost egalată la 8 și la 10, însă nu i-a permis adversarului să conducă nici măcar o dată în acest parțial care avea să se dovedească decisiv. 11-14, 12-16, 16-22 și 18-24 sunt momente care demonstrează superioritatea campionilor României, care obțin 2 seturi în Bulgaria și merg în optimile de finală ale întrecerii”, este desfășurarea live-text a primelor două seturi conform paginii de facebook a clubului Arcada.

Pentru CSM Arcada în Cupa CEV, faza optimilor de finală, urmează un duel cu învingătoarea din duelul Savo Volley Kupio (Finlanda) și Steaua Roșie Belgrad (Serbia). Până la meciul din optimile Cupei CEV CSM Arcada va juca sâmbătă, de la ora 17.00, în Divizia A1 cu Steaua București, echipă ce joacă astăzi în Cupa Challenge.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal