Micuții hocheiști ucraineni se adăpostesc de război la Galați

305
sursa foto: Facebook/CSM Dunărea Galați

Din cauza războiului din Ucraina o parte dintre cetățenii statului vecin s-au refugiat în România pentru a fugi din calea gloanțelor. Între cei refugiați la Galați se regăsesc și o serie de copii practicanți de hochei, care reușesc să își continue activitatea sportivă alături de copii români de la CSM Dunărea Galați. Cristi Munteanu, directorul clubului ce găzduiește copii ucraineni, a comentat în direct la Lider Sportiv, de la Radio Pro Lider FM, experiența de a adăposti copii ucraineni.

Eu consider o oportunitate faptul că acești copii și acești oameni au venit presați de împrejurări, noi având jucători ucraineni în oraș, fiind și cetățeni români, li s-a părut mai aproape să vină spre noi, spre centrul de la Galați. Noi le-am oferit o mână de ajutor, le-am găsit cazare, am încercat să-i ajutăm, să-i primim între noi.

Ei au început să se integreze în grupele noastre de copii și juniori, acum sunt chiar prieteni. Au început să meargă împreună la turnee, au posibilitatea să joace cu copii noștri. Eu consider că este un lucru bun, datorită faptului că au dorința foarte mare de a câștiga, aduc un suflu nou, provin din fosta școală sovietică de hochei, o școală cu rezultate renumite”, a spus directorul clubului gălățean.

Vitali Donika, antrenor la Centrul de juniori de la Dunărea

La CSM Dunărea Galați copii ucraineni au șansa de a fi pregătiți de antrenori ce sunt cunoscători atât de limbă ucraineană cât și de limbă română. Unul dintre ei este chiar Vitali Donika, jucător cu o contribuție aparte în câștigarea celor trei trofee de la nivelul seniorilor.

”Am reușit să-l aducem Evgheni Pisarenko, un antrenor care mulți ani a fost la Brașov, un antrenor foarte bun din multe puncte de vedere cât și datorită faptului că stăpânește foarte bine limba română, ăsta un aspect. El este antrenorul nostru coordonator al secției de hochei de la CSM Dunărea Galați.

L-am adus pe Vitali Donika fostul jucător al Galațiului și căpitan la CSM Dunărea Galați cu care a obținut unele dintre cele mai frumoase rezultate, de două ori campion național și o dată câștigător de Cupa României. Recent a venit și un alt antrenor din Harkiv, Vladimir Iromin, cu care ne-am mai cunoscut prin România la camp-urile de power skating”, a spus Cristi Munteanu.

Directorul de la CSM Dunărea spune că vrea să mărească numărul de antrenori – foști jucători de la secția de hochei CSM Dunărea cu alți doi jucători exponențiali ai Galațiului. ”Ne gândim să le oferim șanse și lui Evgeni Emelianenko și Vitali Kirichenko. Cei doi sunt la sfârșit de carieră, sunt niște băieți deosebiți, care doresc să continue activitatea sportivă în antrenorat. Au și atuul că sunt cetățeni români”, a declarat Cristi Munteanu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal