Florin Nini: ”Multe greșeli și din partea noastră, și din partea tuturor. Decizii diferite, ciudate, în situații identice!”

156
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de baschet de la CSM Galați a ratat, la limită, chiar la ultima fază a meciului, calificarea în prima grupă din faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Antrenorul de la CSM Galați, Florin Nini, a apreciat evoluția echipei sale la finalul jocului cu Timișoara, dar a și lansat câteva trimiteri către cei care au oficiat meciul.

”E un meci de baschet ca oricare altul! Noi am venit aici, am luptat, suntem o echipă care și-a depășit condiția cu mult. Din păcate, multe greșeli și din partea noastră, și din partea tuturor. Decizi diferite, ciudate, în situații identice. Felicit Timișoara pentru victorie, îmi felicit băieții doar pentru faptul că au luptat și au crezut până la final. În rest, sunt lucruri pe care trebuie să le decidă alții.

Noi am venit, am luptat, am făcut tot ceea ce a depins de noi. Și sunt bucuros doar pentru faptul că am ajuns aici. Par nedrepte multe decizii, multe evoluții, multe situații care pentru unii sunt clare, alții se fac că nu le văd, și cred că baschetul românesc nu va crește în veci în acest fel! Drept urmare, probabil că e un motiv pentru care suntem unde suntem. Dar asta e sportul, unii câștigă, alții pierd.

Meciul nu poate fi jucat pe calculator. Sunt situații în care jucătorii greșesc, sunt situații în care jucătorii au mers să marcheze și nu au putut, au fost contacte destul de puternice. Și sigur că aceste lucruri dăunează, în final, la mentalul echipei. Avem o echipă tânără, cu jucători care nu au experiența necesară să facă fața unor situații de acest gen. Ne pare destul de rău, nu ne gândeam la începutul campionatului, ținând cont de jucători, bugete, valoarea echipelor. Însă 99% am stat doar între primele patru echipe”, a spus Florin Nini pentru publicația Timisplus.ro.

CSM Galați este lideră în grupa a II-a din LNBM și va juca primul meci din faza secundă sâmbătă, 4 februarie, la Galați, cu CSM Târgu Jiu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal