Obiective îndrăznețe la Târgu Bujor: ”În sezonul 2023-2024 vrem să jucăm în Liga a III-a”

921

Probabil cel mai ambițios proiect din fotbalul județean gălățean se desfășoară la Târgu Bujor. Chiar dacă nu beneficiază de sprijinul autorităților locale, mai mult, singurul finanțator al clubului, Ion Coroiu, plătește chirie pentru terenul modernizat chiar de el, clubul din Târgu Bujor are un obiectiv clar, promovarea în Liga a III-a în 2024.

Despre evoluția echipei în acest sezon, schimbările din lot și de la nivelul băncii tehnice, dar și despre planurile clubului am vorbit cu Ion Coroiu, președintele și finanțatorul clubului din al treilea centru urban al județului.

-Cum ați caracteriza evoluția echipei dumneavoastră în turul campionatului?

-Evoluția echipei Covurluiul 2021 Târgu Bujor în turul acestui campionat a fost una modestă, sub așteptările mele ca președinte de club și unic investitor la echipă.

Ce vă propuneți cu Covurluiul în acest sezon, cât și în viitorul apropiat? Există perspectiva promovării in Liga a III-a?

-După cum știți, echipa a fost înființată în anul 2021, la inițiativa mea și a fost înscrisă direct în Liga a IV-a, noi îndeplinind condițiile cerute de AJF Galați. Încă de atunci obiectivul nostru a fost ca în anul 2024 să accedem în Liga a III-a. Atât anul trecut, cât și anul acesta, am încercat, și încercăm, să formăm o echipă cu care în campionatul 2023-2024 să putem câștiga campionatul județean și să avem posibilitatea de a accede în Liga a III-a. Pentru returul acestui campionat ne-am propus o revenire în forță și sigur ne vom clasa în primele 3 echipe ale județului la terminarea acestui campionat.

-Pe parcursul sezonului ați schimbat antrenorul, dar ați făcut și transferuri spectaculoase, gen Silviu Moise ”Jardel”. Pregătiți și alte transferuri în pauza de iarnă?

-Da, cu trei etape înainte de încheierea turului am hotărât să schimb antrenorul, (Damian Băncilă l-a înlocuit pe Ion Basalîc), în urma rezultatelor slabe obținute, considerând că la echipa este nevoie de o abordare mai ofensivă și nu defensiva.

L-am transferat încă de la începutul sezonului pe Silviu Moise ”Jardel”, jucător cu care am ajuns la o înțelegere de contract pentru o perioada de doi ani în perspectiva accederii noastre în 2024 în Liga a III-a. După părerea mea, acest jucător, astăzi, este cel mai bun jucător din Liga a IV-a Galați. Se pare că venirea la echipa a lui Silviu Moise nu a fost de ajuns și am ajuns la o înțelegere pe o perioada de doi ani cu bine cunoscutul atacant Eduard Dumitru jucător în Liga a III-a la Unirea Braniștea. Ne pregătim de încă un transfer privind postul de fundaș central.

Cum se prezinta infrastructura sportivă la Târgu Bujor ? Știu că dumneavoastră ați refăcut gazonul și apoi plăteați chirie. În continuare plătiți pentru a evolua pe stadion?

-Infrastructura sportivă la Târgu Bujor este una acceptabilă. Deși în toamna anului 2021 am făcut lucrări de amenajare și reamenajare a terenului, în toamna anului 2022, în urma ploilor abundente, am avut terenul inundat. Cu mult efort, l-am reabilitat. Așa cum știți, între clubul nostru și Primăria Orașului Târgu Bujor există un contract de închiriere pe o perioada de 5 ani.

De la semnarea contractului până în prezent nu s-a schimbat nimic. Plătim chirie în continuare, conform contractului și în același timp, plătim impozit pe teren, clădiri (vestiar), cheltuim cu întreținerea bazei sportive și nu numai. Aici ar fi mai multe de spus. Încă de la început Primăria Orașului Târgu Bujor a avut față de echipa Covurluiul o poziție nepotrivită, în sensul că deși de-a lungul timpului am făcut demersurile necesare pentru ca aceasta să se implice în susținerea clubului, am depus o serie de documente cu privire la obținerea acestui sprijin, însă nu am primit nici măcar un răspuns cu privire la cererile depuse.

Si ce nu mai știți este faptul că in cadrul contractului de închiriere am fost obligați să depunem garanție o scrisoare bancară în valoare de 17.500 lei. Recapitulând, clubul nostru a fost nevoit încă de la începutul anului 2021 să scoată din buzunar suma de 26.000 lei, doar ca echipa să poată folosi terenul de fotbal. În acest sens, concluziile cu privire la sprijinul acordat de Primărie sportului bujorean sunt ușor de conturat.

-Cum este privita echipa în localitate la Târgu Bujor? Vin localnicii la meciurile echipei?

-Echipa Covurluiul este adorată la Târgu Bujor. În acest parcurs al nostru, am reușit să aducem în ultima perioadă peste 200-300 de spectatori la meciurile de acasă. Avem o galerie a noastră care ne susține la fiecare meci, chiar și in deplasările noastre suntem susținuți de 30-40 de suporteri care vin la aceste meciuri. Constat că pe mai toate stadioanele din Liga a IV-a a județului Galați lipsesc spectatorii, însă nu este cazul la Târgu Bujor.

Care ar fi meciul remarcabil din tur, dar și cel în care echipa v-a dezamăgit?

-Meciul remarcabil este cel din etapa a III-a, pe teren propriu, cu echipa Muncitorul Ghidigeni, în care noi am câștigat cu scorul de 7-0. Meciul care ne-a dezamăgit a fost cel cu Siretul Cosmești, în care am fost învinși cu scorul de 5-2 pe terenul acestora.

-Aveți vreun jucător care merită remarcat după evoluțiile din tur?
-Nu, echipa noastră este tânără, încă nu este definită. Lucrăm la crearea legăturilor de joc și la formarea unui tot unitar la nivel de echipă.

”Am avea mai multe de spus, plecând de la subiectul fotbal la Târgu Bujor, susținerea echipei de către autoritățile locale, până la susținerea echipei de către persoane cu o situație ce le-ar permite să o facă. Așa cum declaram într-un interviu”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal