Siretul Cosmești, pe podiumul Ligii a IV-a cu lotul format din localnici!

786
Siretul Cosmești

Fără pic de îndoială că echipa revelație din Liga a IV-a, după ce s-au disputat meciurile din tur, este Siretul Cosmești. Debutantă în primul eșalon județean echipa din Cosmești a terminat pe locul trei prima parte a campionatului Ligii a IV-a, turul. Parcursul echipei din Cosmești este mai mult decât lăudabil, Siretul Cosmești se bazează în proporție foarte mare doar pe jucători localnici. Din lotul de 22 doar trei jucători sunt ”stranieri”, iar aceștia provin din localitățile învecinate, Tecuci, municipiu aflat la 10 kilometri distanță și Nicorești localitate ce este despărțită de Cosmești de 11 kilometri.

Legat de parcursul echipei din Cosmești în prima parte a campionatului Ligii a IV-a am vorbit cu Marian Alupei, antrenorul celor de la Siretul Cosmești.

-Ce va determinat să faceți pasul la Liga a IV-a?

-Simțeam că putem mai mult, deja demonstrasem la Liga a V-a tot ce era de demonstrat și cu toții ne doream o noua provocare.

Cum a fost impactul cu Liga a IV-a, după câteva sezoane în al doilea eșalon județean?

-După cum bine știți impactul cu Liga a IV-a a fost destul de dur, am pierdut 7-0 la Ivești, dar cel mai important lucru a fost reacția pe care am avut o după un astfel de rezultat reușind apoi sa câștigăm cinci meciuri la rând.

-Ați terminat turul pe locul trei, ce vă propuneți în retur?

-Ne bucură faptul ca am reușit să terminăm turul pe locul trei, dar suntem conștienți că trebuie să ne ridicăm nivelul de joc și să arătăm mai bine în retur pentru o clasare cât mai bună.

-Care a fost meciul/momentul remarcabil din tur? Dar decepția?

-Momentul remarcabil din tur a fost imediat după decepția de la Ivești, reușind ca la următorul meci, cel cu Covurluiul Târgu Bujor să ne impunem categoric împotriva unei echipe bune a Ligii a IV-a.

Care este relația cu autoritățile locale ? Cine finanțează echipa?

-Relația cu autoritățile locale este una foarte bună, ei sunt cei care ne finanțează și le mulțumim pe această cale.

Care este structura clubului. Cine se ocupă de conducerea tehnică și de cea administrativă?

-De conducerea administrativa se ocupă domnul președinte Emil Bârlădeanu, iar de cea tehnica eu.

De unde provin jucătorii echipei, din ce localități, câți dintre ei sunt localnici?

-Suntem cred singura echipă de liga a IV-a care se bazează în mare parte pe jucători localnici. Din cei 22 de jucători pe care i-am folosit în acest tur de campionat, doar trei nu sunt localnici, doi fiind din Tecuci și unul din Nicorești.

În cele 11 jocuri din turul campionatului Siretul Cosmești a acumulat 21 de puncte, trei puncte mai puțin decât echipa de pe locul doi, Gloria Ivești, două puncte în plus față de urmăritoarea Luceafărul Berești.

În tur Siretul Cosmești a fost echipa de ”totul s-au nimic”, cei de la Cosmești nu au înregistrat remize, în schimb au câștigat 7 dintre jocuri, dar au și pierdut 4.

Siretul Cosmești a marcat de 27 de ori în meciurile din tur, iar cel mai bun marcator al echipei este Mihai Bejan (altul decât președintele de la Luceafărul Berești), cu 8 goluri.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal