Victorie uriașă! CSM Galați revine de la -15 învinge deținătoarea Cupei și face un pas imens spre Top 10 LNBM

287

Echipa de baschet de la CSM Galați a făcut un pas imens pentru calificarea între cele mai bune 10 echipe din Liga Națională de Baschet Masculin. Formația condusă de pe margine de Florin Nini s-a impus cu scorul 84-81 în jocul de pe propriul teren cu CSO Voluntari, deținătoarea Cupei României, după un meci nebun în care formația gălățeană a recuperat un deficit de 15 puncte.

Voluntariul a debutat în meci cu un sfert câștigat la +12, scor 26-14. Pe parcursul sfertului secund avansul ilfovenilor s-a menținut constant. Mai mult, cu 2.17 minute rămase de jucat din prima repriză cei de la Voluntari au urcat avansul al 15 puncte, scor 44-29. Sfertul secund s-a încheiat cu avansul format dintr-o cifră a celor de la Voluntari, scor 36-45, asta după ce Calenic cu o triplă și Harris Dyson cu două duble au marcat pentru CSM Galați.

Gălățenii au controlat sfertul trei, câștigat cu scorul 23-18. Nikolic a apropiat CSM Galați la o posesie, scor 50-53, când mai erau 3.47 minute din cel de al treilea parțial. Voluntariul a refăcut avansul, în final Ciotlăuș a apropiat CSM Galați la doar un punct, scor 59-60. După sfertul trei CSO Voluntari mai avea doar două posesii avans, scor 59-63.

După trei minute scurse din sfertul decisiv, pentru prima oară în meciul de la Sala Sporturilor, CSM Galați a preluat conducerea pe tabelă. Prijovic cu o dublă și o triplă, a trecut CSM Galați în avantaj pentru prima oară. Tot Prijovic, cu o aruncare de trei puncte, a trecut CSM Galați în avantaj de 5 puncte, scor 71-66. Cu 2.11 minute rămase din meci Nikolic, cu o triplă, a urcat la șase puncte avansul CSM-ului, scor 81-75. Finalul a fost incendiar, Ciotlăuș a trecut la +7 CSM Galați în avantaj cu una din două libere transformate, Voluntariul s-a apropiat la un punct cu 29 de secunde rămase din meci. Ciotlăuș, din nou de la linia de aruncări libere, a marcat două din două când mai erau de jucat 5 secunde din meci. Voluntariul a avut aproape 3 secunde dă trimită meciul în prelungiri. CSM Galați a faultat, iar Torok, la 84-81, a irosit toate cele trei aruncări libere de care a beneficiat.

CSM Galați urcă la 9 numărul victoriilor din acest sezon, iar în clasamentul la zi este pe locul doi cu 9/6 la general. Victoria cu Voluntariul le asigură în mare măsură calificarea în Top 10 LNBM. În ultima etapă din prima fază a LNBM CSM Galați va juca la Timișoara cu SCM, echipa de pe locul 3 cu același bilanț la general 9/6.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal