United e-n semifinalele Cupei după un duel pe cinste cu Odorheiul

322

Deținătoarea trofeului Cupei României, CS United Galați, a obținut calificarea la turneul final al Cupei României după ce eliminat din cursa pentru trofeul Cupei una dintre cele mai periculoase pretendente FK Odorheiu Secuiesc.

După un duel intens, în care United a dictat ritmul pe tabelă, formația gălățeană s-a impus cu scorul 5-4. Putea fi 5-5 la finalul celor 40 de minute prevăzute inițial, dar la una din ultimele faze ale jocului, inepuizabilul Florin Ignat a scos din fața porții goale o minge pe care scria 5-5.

Gruparea gălățeană a condus cu 3-2 la după 20 de minute. Golul desprinderii de 3-2 a fost marcat de Pele, în urma unei pase ce a provenit de la Ignat dintr-o lovitură liberă. Anterior Cireș a deschis scorul, iar Crăciun a trecut United în avantaj, scor 2-1.

Ambele goluri din debut au fost execuții spectaculoase. Cireș a marcat în urma unei piruete din marginea careului, iar Crăciun a înscris în urma unei curse de senzație. Atacantul campionilor a preluat mingea din propriul teren, iar din extremă, din preajma careului advers, a marcat, după ce a lăsat în urmă vreo doi adversari.

În partea secundă harghitenii s-a jucat după același scenariu. Harghitenii au egalat la 3, în urma unei pase greșite în fașa careului trimisă de Pele. Brazilianul s-a revanșat imediat și a marcat pentru 4-3, șut din vole, servant Ignat, direct din corner. Imediat campionii au pus două goluri avans, Matei Boșneagă a marcat pentru 5-3 în urmai unui contraatac. Finalul a fost închis, Odorheiul s-a apropiat la 5-4. Mai mult, cei de la FK Odorheiu Secuiesc au avut șansa lui 5-5 în urma unui penalty, trimis pe lângă poartă.

Chiar dacă au jucat ultimele zece minte cu amenințarea unui nou penalty, iar în ultimele două minute au acceptat dominarea de 5-4 a harghitenilor, Odorheiul a jucat cu fly-goalkeeper, gălățenii au reușit și au conservat rezultatul care le asigură calificarea între cele mai bune patru echipe din Cupa României.

Alături de United Galați la turneul final din Cupă s-au mai calificat cele două echipe din Deva, Autobergamo și West, dar și divizionara secundă CS Kereszthegy Remetea, Harghita.

United a început meciul cu formula: Toniță – Burdujel, Dudău, Pele, Cireș. Au mai intrat: Crăciun, Ignat, Krsitc, Crișan, Boșneagă.

Formația gălățeană va reveni la Sala Sporturilor Dunărea pentru jocul din turul suplimentar al Ligii I cu cei de la CFR Timișoara, în jurul datei de 12 martie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal