CSM Arcada continuă cursa de apărare a trofeului Cupei României după victoria din meciul maraton cu CS Dinamo

138
sursa foto: Sorin Pană/CS Arcada Galați

Campionii de la CSM Arcada se mențin în cursa pentru apărarea Cupei României după ce au învins în semifinală CS Dinamo București. După un nou meci maraton campionii s-au impus cu scorul 3-2 și vor juca duminică finala Cupei României.

Semifinala a fost deschisă de CSM Arcada cu nun set câștigat destul de ușor, scor 25-17. Campionii au condus pe tot parcursul setului. După 8-6 în debut, Marian Bala a ”îngropat” mingea în terenul advers pentru 13-11, Andrei Butnaru, cu o dublă, a urcat avansul gălățenilor la trei puncte, scor 16-13. Căpitanul Bala a punctat pentru desprinderea la 4 puncte celor de la CSM Arcada, scor 18-14. Formația gălățeană a întors decizia arbitrilor cu ajutorul sistemului challenge la 20-16. Bala cu o serie de servicii bune a urcat tabela la 22-17. Deținătoarea trofeului și-a creat șapte mingi de set, după ce au irosit una, Vasile Talpă a închis parțialul la 25-18.

Dinamo a revenit în meci după setul doi. Bucureștenii s-au impus cu 25-21 în al doilea parțial după un set în care s-au aflat la conducere pe tot parcursul lui, set în care gălățenii au greșit de foarte multe ori la seriviu. Dinamo a condus cu 8-5, 11-9, 12-10, 13-11. Sergiu Stancu a încercat câteva schimbări în sextet, au ieșit coordonatorul Lescov și Malescha, au intrat Vilimanovic și Rață. Schimbarea nu a adus egalarea. CSM Arcada s-a apropiat la 17-18 după o dublă a lui Butnaru, s-a menținut aproape la 18-19, dar în final Dinamo s-a impus cu 25-21.

Setul trei a fost început de CSM Arcada dezastruos cu 0-3. Campionii au revenit la 2-4 și 5-6 cu puncte realizate de tânărul Rață. Dinamo s-a aflat la conducere în set până la 11-10. Marian Bala cu o dublă a egalat, după care și-a trecut echipa în avantaj, scor 13-11. Vasile Talpă, înainte de a fi înlocuit la serviciu de Butnaru, a punctat pentru 16-14. Nou intratul Butnaru a reușit blocajul ce a desprins echipa campioană la 17-14. Madsen cu același procedeu, blocajul, a urcat avansul la patru puncte, scor 18-14. Rață a reușit punctul desprinderii 20-16, Marian Bala a urcat tabela la 21-17. Gălățenii au dominat finalul de set și s-au impus cu 25-20.

La fel de dezastruos a fost început și setul patru de campioni. De data asta cu 0-4. Dinamo a condus pe tot parcursul setului patru, 8-4, 16-13, 21-18. Gălățenii au încercat revenirea, dar, la fel ca în setul doi, au servit de prea multe ori direct în fileu. Chiar căpitanul Marian Bala a trimis mingea în plasă de două ori pe parcursul setului patru.

Decisivul a debutat cu un punct realizat de centrul Tudor Magdaș. Dinamo a egalat la 1, dar a urmat la serviciu Madsen. Danezul a ieșit de la serviciu după a creat un avans consistent, scor 6-1. Tot Madsen s-a evidențiat și a trecut CSM Arcada în avantaj scor 7-2. Gălățenii au dominat setul decisiv, după Madsen a venit rândul lui Rață să iasă în evidență. Jucătorul naționalei dublat de Marian Bala au dus gruparea gălățeană aproape de calificarea în finală până la 13-8. Au urmat momentele lui Andrei Bunaru, centrul campionilor a atacat câștigător pentru 14-9 și a adus punctul care duce echipa în finală, scor 15-10.

Sergiu Stancu a început meciul cu: Lescov – Talpă, Butnaru, Bala, Madsen, Malescha, Kantor – libero. Au mai intrat: Vilimanovic, Smits, Rață, Magdaș, Mihalescu, Cristudor – libero.

Duminică, de la ora 17.00, în direct la TVR 3 CSM Arcada va juca finala Cupei României cu cealaltă învingătoare din semifinale SCM Craiova.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal