Cuplaj cu baschet și volei, sâmbătă, la Sala Sporturilor

171
sursa fotografii: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Grupările gălățene de volei și baschet, ambele masculine, vor juca sâmbătă în cuplaj la Sala Sporturilor Dunărea. ”Duplexul” de sâmbătă de la Polivalenta va debuta de la ora 17.00, cu jocul din Liga Națională de Baschet Masculin dintre CSM Galați și CSM Petrolul Ploiești, meci din grupa 11-18, urmând ca imediat după, de la ora 19.00, cvadrupla campioană a României la volei masculin CSM Arcada să debuteze în play-off-ul campionatului Diviziei A1 cu primul joc al seriei contra celor de la SCM Zalău.

Jocul de baschet este primul după mai bine de o lună pe care băieții lui Florin Nini îl vor juca pe teren propriu. CSM Galați este prima în grupa 11-18 din LNBM cu 8/1 bilanțul la general. Adversarii de sâmbătă sunt una dintre echipele cu care formația gălățeană se află în luptă directă pentru câștigarea grupei. Prahovenii sunt pe trei în clasament cu o victorie mai puțin decât CSM Galați. Jocul cu Petrolul este penultimul din grupa 11-18, ultimul de pe teren propriu, după meciul de sâmbătă CSM Galați va mai juca cu CSM Târgu Jiu 18 martie. După meciurile din grupa 11-18 CSM Galați va continua în play-out, meciuri pentru stabilirea ierarhiei finale din LNBM.

Imediat după jocul din LNBM parchetul Sălii Sporturilor va fi acaparat de echipa de volei CSM Arcada Galați. Cvadrupla campioană a României va juca sâmbătă primul meci din faza sferturilor de finală cu cei de la SCM Zalău. Seria cu Zalăul este programată să se dispute după sistemul cel mai bun din trei jocuri, echipa care va ajunge la două victorii va obține calificarea în semifinale. CSM Arcada pornește ca favorită în seria cu sălăjeni, asta și după pozițiile celor două echipe de la finalul sezonului regulat. Campionii au terminat pe trei prima parte a campionatului, în vreme ce SCM Zalău a încheiat pe locul șase.

Dacă va elimina echipa din Zalău formația campioană ar putea avea parte de o semifinală de foc. CSM Arcada este pe aceeași parte de tablou cu CS Dinamo București. În sferturi cei de la CS Dinamo vor juca cu Știința Explorări Baia Mare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal