În play-off se joacă pe victorii. CSM Arcada a câștigat primul meci al seriei cu Zalăul după un meci maraton

125
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Campionii de la CSM Arcada au deschis cu o victorie seria din play-off-ul Diviziei A1 cu cei de la SCM Zalău. Chiar dacă nu a fost cel mai strălucit joc al campionilor, în play-off se joacă pe victorii, nu se acumulează puncte, iar CSM Arcada și-a trecut în cont primul succes, din cele două necesare pentru a avansa în semifinale.

Trupa lui Sergiu Stancu s-a impus cu scorul 3-2 după un meci maraton, încheiat destul de târziu, aproape de ora 22.30. Meciul a debutat cu un set gigant ce a durat 42 de minute și s-a încheiat cu scorul 34-36 în favoarea vizitatorilor, asta după ce formația gălățeană a ratat șapte oportunități de a închide setul.

În al doilea parțial CSM Arcada s-a impus cu scorul 25-20. Desprinderea campionilor s-a produs la jumătatea setului. La 15-15 Smits a blocat câștigător pentru 16-15, letonul a fost completat cu același procedeu de Malescha și Butnaru cu o dublă, iar formația gălățeană s-a desprins la 20-15. Căpitanul Bala și-a dus echipa la 23-17, iar Vasile Talpă a închis setul cu atacul la 25-20.

Gruparea gălățeană a preluat conducerea în meci după setul doi, parțial în care s-au impus cu scorul 25-22. Băieții lui Sergiu Stancu au condus pe tot parcursul setului. După 8-3 în debut, 16-8 la jumătatea setului, campionii au condus cu 21-18, au irosit o minge de de set după un serviciu ratat al lui Magdaș, iar letonul Smits a închis setul la 25-22.

Jocul a intrat în prelungiri după setul patru, set în care sălăjenii s-au impus cu scorul 25-20. Setul a debutat echilibrat, 3-3, 7-7, a continuat în aceeași manieră, 10-10, 14-14. Echipa din Zalău a reușit o ușoară desprindere la 21-18, ucraineanul Buzduhan a reușit o serie de trei puncte consecutive cu care șase mingi de 2-2 la general. Vasile Talpă a salvat două dintre ele, dar setul s-a încheiat cu eroarea de la serviciu a căpitanului Bala.

În decisiv CSM Arcada a pornit cu 3-0, Smits și-a desprins echipa la 4-1, Malescha și-a menținut echipa la conducere, scor 6-4. Malescha și Talpă au menținut avansul gălățean pe tabelă, iar Marian Bala a urcat scorul la 13-11. Echipa din Zalău s-a apropiat periculos în finalul setului la 14-13, însă letonul Smits a închis meciul cu un atac pentru 1-0 la general în seria cu SCM Zalău.

Daniel Malescha a fost cel mai bun marcator de la CSM Arcada cu 25 de puncte, secondat de Marian Bala cu 24. Smits a reușit 13 puncte, iar Talpă a contribuit cu 12 puncte. Meciul a fost abordat de Sergiu Stancu cu formula: Marian Bala, Tudor Magdaș, Andrija Vilimanovic, Oskar Madsen, Andrei Butnaru, Daniel Malescha, Vlad Kantor – libero. Cu excepția lui Andrei Mihalescu antrenorul de la CSM Arcada a utilizat toți ceilalți jucători disponibili din colțul rezervelor: Alexandru Rață, Kristaps Smits, Marin Lescov, Vasile Talpă, Liviu Cristudor – libero.

Meciul doi din seria CSM Arcada – SCM Zalău este programat pentru 25 martie, la Zalău. Până atunci CSM Arcada își va pune în joc al doilea trofeu, Cupa României.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal