La Berești spiritul de echipă este punctul forte. ”Asta poate face diferența la acest nivel”

633

Al patrulea centru urban al județului, orașul Berești, a revenit în acest sezon la nivelul primului eșalon județean cu deja consacrată echipă Luceafărul. Legat de contactul cu primul eșalon județean, așteptările legate de actualul sezon sau surpriza de la juniori am vorbit cu președintele clubului Luceafărul Berești, Mihai Bejan, inițiatorul proiectului, cel care este și primarul orașului Berești.

-Cum a fost impactul cu Liga a IV-a?

-Să jucăm în Liga a IV-a a fost ceea ce ne am dorit de ceva vreme, în special pentru că vrem să evoluam fotbalistic. E ușor să te complaci la același nivel, dar consider că trebuie mereu sa cauți noi provocări pentru a deveni mai bun.

Ce v-ați propus pentru sezonul de debut în primul eșalon județean?

-Sincer, deși știam că va fi alt nivel, prin îmbunătățirile pe care le-am adus lotului, sperăm măcar la un loc în primele șase. Acum, de pe locul patru, cu urmăritoare valoroase în spate, ne propunem măcar să rămânem pe acest loc onorabil zic eu, sau de ce nu… să încercăm să încheiem pe podium.

Care a fost rezultatul, jucătorul, remarcat după meciurile din tur, dar dezamăgirile?

-Pot spune că am trăit toate meciurile ca pe derby-urile din Liga a V-a. E alt nivel, alt fotbal. Consider că nu neapărat un jucător, cât spiritul de echipă e un punct forte al nostru. Avem un grup de băieți ambițioși și serioși, cred că asta poate face diferența la acest nivel.

-Cum se va prezenta Luceafărul Berești în retur?

-Am încercat să aducem câteva îmbunătățiri lotului. În acest sens, la echipa vor mai veni Ciprian Bacnaș (mijlocaș, Quantum) Ionuț Airinei (fundaș, CSM Galați) Mădălin Mațoianu (atacant, Universitatea Galați) Ștefan Popa (atacant, Sporting Liești) Mihai Lilian (Voința Cișmele). Aceștia vor suplini câțiva jucători care nu au putut să ne mai fie alături, în special din cauza programului de muncă.

-Cum sunt arbitrajele în Liga a IV-a?

-Sunt trimiși cei mai buni arbitri dintre cei pe care ii avem la dispoziție de la nivel județean. Am spus și o repet, dacă se greșește nu cred că se face cu voință, arbitrii sunt și ei oameni și trebuie tratați cu respect. Chiar dacă uneori ne ia valul, suntem conștienți ca e un joc până la urmă.

Luceafărul Berești U19

Din postură de echipă debutantă în Liga juniorilor, Luceafărul Berești a încheiat prima jumătate de sezon pe primul loc, campioană de iarnă. Va fi Luceafărul Berești viitoarea reprezentantă a județului la faza regională a campionatului U19?

Da, probabil că asta este adevărata surpriză. Noi sperăm să reprezentam mai departe județul, avem contracandidate echipe cu ani de juniorat, pregătire, etc… dar noi avem ceva ce nu se învață – ambiția! Echipa de juniori este unul dintre principalele motive pentru care am înscris echipa în Liga a IV-a, pentru ca tineri din localitate să practice fotbalul, să fim o pepinieră pentru propria echipa de seniori.

E un grup foarte frumos, majoritatea băieților sunt din Berești, fapt ce mă bucură nespus. Probabil la început eram privit cu ochi reticenți când stăteam la teren cu copiii, însă acum, alături de antrenorul lor, considerăm că am făcut o treaba buna. Îi mulțumesc lui Lucian Păduraru pe aceasta cale pentru efort și dăruire. Eu i-am adunat și fac tot ce pot să le fie bine, dar el îi șlefuiește, se ocupa de ei și îi antrenează.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal