Proiectul Covurluiul Târgu Bujor țintește mai mult decât promovarea în Liga a III-a!

1149

Înființat în vara anului 2021 clubul de fotbal Covurluiul Târgu Bujor s-a impus rapid între grupările fotbalistice din județ, asta și prin achizițiile de jucători și antrenori realizate de clubul din al treilea centru urban al județului. În acest an formația din Târgu Bujor a reluat pregătirile destul de devreme, din prima zi a lunii februarie, iar cel care coordonează departamentul tehnic este Damian Băncilă. Fostul tehnician al Oțelului se află sub angajament cu clubul din Târgu Bujor pentru încă un sezon.

”Am început activitatea de pregătire la data de 01.02.2023, sub îndrumarea antrenorului Damian Băncilă, care se afla într-o relație contractuală cu noi pe o perioada de 18 luni. Obiectivul este reprezentat de promovarea în Liga a III-a, în vara anului 2024. Punem mare accent pe pregătire și continuăm cu cele trei antrenamente pe săptămână”, ne-a spus președintele și finanțatorul clubului din Târgu Bujor, Ion Coroiu.

Până la meciurile din sezonul viitor echipa din Târgu Bujor mai are de trecut peste returul sezonului în curs. A doua parte a campionatului va fi abordată de Covurluiul ca perioadă de pregătire pentru viitoarea ediție de campionat. ”Suntem încrezători, vom lua joc cu joc încercând să câștigăm toate meciurile în retur. Totodată, în acest retur vom vedea unde mai trebuie să schimbăm și să completăm, iar în toamna aceasta să aliniem o echipă competitivă cu scopul de a fi campionii județului în anul 2024 și să jucăm barajul pentru promovarea în Liga a III-a”, ne-a declarat Ion Coroiu, omul care se ocupă de destinele echipei din Târgu Bujor.

Șeful de la Covurluiul așteaptă în continuare sprijin în finanțarea proiectului Covurluiul Târgu Bujor și din partea altor oameni/instituții din din comunitatea locală. De la înființarea clubului, din vara anului 2021, gruparea din Târgu Bujor a fost finanțată doar de Ion Coroiu, cel care este și inițiatorul proiectului.

”Avem încredere în forțele noastre, în forța jucătorilor noștri, deși financiar nu stăm excelent. Așa cum știți, cum v-am mai declarat, echipa Covurluiul Târgu Bujor nu este susținută financiar, până la această dată de absolut nimeni. Nici Primăria Târgu Bujor și nici persoane sau firme cu potență financiară. Nu s-au implicat în proiectul meu de suflet ”Familia Covurluiul”.

Proiectul Covurluiul Târgu Bujor este unul amplu și de durată. Necesita eforturi. Nu numai financiare, ci și disponibilitate umană și nu are ca finalizare doar Liga a III-a. Avem încredere în oameni și sunt convins că atunci când autoritățile locale vor considera că e momentul vor veni alături de noi în acest proiect”.

De la înființare clubul din Târgu Bujor a întâmpinat destulă reticență din partea comunității locale. Ion Coroiu subliniază că cei din oraș nu au crezut în disponibilitatea de a investi într-un proiect al unei echipe de fotbal ce implică doar costuri. ”Nu au fost pregătiți, nu au crezut că cineva este atât de ”nebun” să investească proprii bani în ceva unde nu generează profit. Au așteptat să închidem porțile după ce ne au împiedicat subtil cu fel și fel de ”clauze”. Trăim într-o societate materialistă, oamenii sunt egoiști, trăiesc ”făcând” și nu ”fiind”. Cum ar putea să accepte ca ”cineva”, oricare ar fi, să poată avea ”idei”, ar putea face mai mult decât ”ei”. Unii cred că totul se învârte în jurul lor, au pus mâna pe ”moșie” și e doar a lor, au uitat de ce e mai important, de oameni, de a fi buni. Am putea fi toți de nota 10, de ce să fim de nota 5?”, a concluzionat Ion Coroiu președintele de la Covurluiul Târgu Bujor.

În pauza de iarnă Covurluiul Târgu Bujor și-a fortificat lotul cu jucători proveniți din Liga a III-a. Au venit la Covurluiul în iarnă: Iulian Mohorâță, Cristian Eni, Georgian Stoica, Eduard Dumitru, Alin Drăgan și Gabriel Tănasă, ultimii trei cu evoluții în eșalonul trei la Unirea Braniștea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal