De 3 ori campioni! CS United a încheiat rapid finala Ligii I cu FK Odorhei

179

CS United Galați și-a trecut în palmares un nou titlu de campion al României. Formația gălățeană a încheiat rapid finala cu FK Odorheiu Secuiesc, 3-0 scorul general. Este al treilea titlu câștigat de echipa pregătită de Florin Ignat după precedentele succese din 2020 și cel de sezonul trecut 2022.

Campionii au pus și a doua mână pe trofeu după prima repriză a meciului de la Odorhei. După 20 de minute excelente jucătorii lui Florin Ignat aveau avans consistent, scor 4-1. Petrișor Toniță s-a evidențiat în debutul meciului, imediat ce a repriza inaugurală a trecut în a doua jumătate, minutul 13, căpitanul Constantin Burdujel a pasat din centrul terenului către Pele, iar brazilianul cu spatele la poartă a marcat.

Două minute mai târziu Florin Ignat a executat o lovitură liberă din marginea terenului, a trimis mingea în careu acolo balonul a ricoșat în Tanko, iar din apărătorul harghitean a intrat în poartă.

În finalul reprizei inaugurale, minutul 18, Pele a recuperat mingea în ”căciula” terenului de baschet și de acolo a trimis în poartă, seria gălățeană a fost continuată de Octavian Cireș, ”Toto” a marcat prin intermediul unui șut de la aproape 11 metri. La pauză s-a intrat cu 4-1 Tanko Levente a marcat cu 30 de secunde înainte de pauză.

United s-a desprins la 5-1 la trei minute de la reluarea jocului, Pele a transformat în gol pasa lui Crișan. Harghitenii au marcat de două ori consecutiv, s-au apropiat la 5-3, însă ultimul venit la CS United Stefan Krstic a refăcut avansul consistent al gălățenilor, scor 6-4. Gazdele au mai încercat s-au apropiat la 6-5, dar pe sirenă Araujo a marcat golul de 7-5.

În finală distribuția campionilor a fost:

Petrișor Toniță, Alin Cârdei – portari;

Octavian Cireș, Robert Crișan, Daniel Araujo, Dos Santos Pele;

Constantin Burdujel (căpitan), Stefan Krstic, Marius Arhire, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun, Florin Ignat, Cosmin Petică, Matei Boșneagă, Rareș Oană.

Staff-ul tehnic a fost format din: Florin Ignat – antrenor principal și jucător, Viorel Cojoc – antrenor secund, Alexandru Tănăsilă – antrenor cu portarii/delegat. Conducerea cubului a fost asigurată de Cristi Ștefu – președinte și Toader Ștefu – președinte de onoare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal