Florin Nini, după meciul cu CSM Tg. Jiu ”Așteptam puțină mândrie din partea jucătorilor”

76
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de baschet de la CSM Galați a pierdut primul meci al seriei din semifinala play-out-ului cu CSM Târgu Jiu. Formația gălățeană a cedat cu scorul 74-84 jocul de la Sala Sporturilor Dunărea. la finalul jocului Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați, a explicat care au fost cauzele înfrângerii.

Un meci despre care nu ar fi multe de spus. Nu ne face nici plăcere nici cinste în ceea ce privește modul în care a trebuit să punem în aplicare ce am stabilit. Cunoșteam echipa, știam că pot produce surpriza, au aruncători foarte buni, lucru confirmat prin procentajul de 46%.

Teoretic era pregătit acest aspect, practic, nu am avut nici atitudinea și nici reacția corespunzătoare. Din păcate lucrul care mă deranjează a fost atitudinea și, pur și simplu, lucru pe care l-am spus după meci, așteptam puțină mândrie din partea jucătorilor, pentru că se poate întâmpla să nu ai o zi bună la aruncări, să nu ai o zi bună în ce privește gândirea jocului, dar nu poți să ai o zi proastă în ceea ce privește atitudinea și dorința de a lupta mult mai bine, mai concret și mai eficient în apărare, în așa fel încât să poți să limitezi aruncările deschise sau situația de recuperări.

Față de ce am discutat și ce s-a întâmplat în teren a fost o diferență mare, lucru care s-a văzut. Felicit echipa din Târgu Jiu, anticipam că vin cu atitudine, așa cum am spus și înainte de meci. Pentru mine, dacă vrei să demonstrezi că meriți o anumită poziție sau ești jucătorul care crezi că ești, trebuie să intri în teren și să demonstrezi acest lucru. Îmi pare rău pentru această înfrângere, îmi pare rău pentru că nu am putut să oferim publicului un joc bun și chiar dacă am fi pierdut să avem o cu totul și totul altă energie și o altă dorință de a câștiga”, a spus Florin Nini la finalul jocului.

Seria din semifinala play-out-ului CSM Galați – CSM Târgu Jiu se joacă după sistemul două victorii din maximum trei jocuri. Gorjenii conduc cu 1-0 după meciul de la Galați. Meciul doi al seriei se va juca marți, 2 mai, de la ora 18.30, la Târgu Jiu. În caz de victorie a gălățenilor se va juca și meciul trei, decisiv, la Galați, 6 mai.

Pentru jocul de marți rotația formație gălățeană are o serie de jucători indisponibili. TJ Gibs are ruptură musculară, Juhwan Koffi Harris Dyson s-a antrenat doar două antrenamente toată săptămâna, iar Marius Ciotlăuș s-a accidentat în meciul cu Târgu Jiu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal