Oțelul vrea să transfere jucători pentru prima ligă

10673

Fotbalul gălățean e din nou la mare căutare după ce echipa fanion a orașului – Oțelul Galați – a reușit să promoveze în Liga 1. Echipa gălățeană a absentat în ultimele opt ediții ale campionatului, iar revenirea în primul eșalon a generat un mare val de euforie în rândul fanilor echipei. Stadionul a fost umplut la meciurile din sezonul recent încheiat la Oțelul, iar pe baza acestui entuziasm au apărut și declarații curajoase ale lui Dorinel Munteanu, antrenorul echipei.

Acesta spunea în trecut că în cazul în care formația sa va ajunge în prima ligă, va apela la modificări în rândul jucătorilor din lot.

Ăsta e jocul nostru, încă nu suntem o echipă de prima ligă. Trebuie să aducem jucători dacă vom promova… și vom promova!, spunea Dorinel Munteanu la jumătatea drumului din play-off.
Acesta a plusat după promovare și a spus că echipa sa va reuși să facă o nouă surpriză în ediția 2023-2024, când își dorește să se califice în faza de play-off (primele șase echipe din totalul de 18).

”Vreau să spun ceva. Nu sunt arogant, dar obiectivul meu e să fiu anul viitor în play-off-ul Superligii. Acesta e obiectivul meu și îl voi realiza! A fost foarte greu acum, dar sunt foarte bucuros că am reușit. Chiar și la începutul campionatului, cei mai înfocați suporteri nu credeau că vom ajunge unde am ajuns”, a spus Munteanu.

Este de așteptat ca în cel mai scurt timp să fie făcute în mod public și primele transferuri la echipa gălățeană, are a anunțat că-și dorește să transfere un portar, trei fundași, un mijlocaș și un atacant.

Promovarea Oțelului, sub semnul îndoielii

Înainte de ultima etapă a fazei de play-off din Liga 2, promovarea Oțelului era pusă sub semnul îndoielii. De exemplu, la casele de pariuri, cum ar fi și https://mrbit.ro/ro exista o cotă mai mică pentru un eventual succes al lui Dinamo, decât pentru o victorie a Oțelului cu Unirea Dej. Din fericire pentru echipa gălățeană, Oțelul a câștigat și a obținut promovarea în primul eșalon. Acesta a fost un obiectiv îndrăzneț propus de Dorinel Munteanu încă de la startul sezonului, cu toate că echipa sa avea statut de formație nou-promovată. Iar acest lucru a fost reușit cu nucleul de bază alcătuit deja de la liga a treia.

Opt jucători dintre titularii meciului cu Unirea Dej, plus alți doi intrați pe teren de pe banca de rezerve în timpul jocului, au făcut parte din echipa care reușea prima promovare, din iunie 2022, cu Oțelul din liga a treia în al doilea eșalon. Aceștia sunt: Dur-Bozoancă, Rus, Sîrghi, Yabre, Nedelea, Cisotti, Neagu, Jardan (titulari), Cîrjan și Nica (intrați pe parcurs).

Așa că nu e deloc de mirare îndoiala vizavi de parcursul Oțelului din Liga 2, în care a reușit să se mențină constant pe loc de promovare directă, în condițiile în care CSA Steaua (locul 1 la finalul sezonului regulat, locul al doilea la capătul fazei de play-off) n-a avut drept de promovare încă de la început.

Oțelul a depășit astfel, prin parcursul său, echipe precum Dinamo, Gloria Buzău, Brașov sau Concordia Chiajna – care se prezentau cu mai multe șanse de promovare la startul campionatului.

Iar în ediția 2023-2024, Oțelul lui Dorinel Munteanu va trebui să depășească 12 echipe din Superliga pentru a ajunge în play-off. Dacă ne uităm în configurația actuală a acestei faze, ar trebui ca cel puțin una dintre Farul, FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, Rapid și Sepsi să fie dată la o parte, plus toate celelalte competitoare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal