3-0 cu CSA Steaua în debutul Cupei Arcada pentru campioni

Fără să beneficieze de aportul întregului lot, campionii României, CSM Arcada Galați, au debutat cu o victorie în ediția 2023 a Cupei Arcada. Victoria nu a venit în fața oricărui adversar, ci într-un joc cu CSA Steaua București, vicecampioana României, fosta adversară a echipei campioane în finala de sezonul trecut.

Scorul și jocul a fost total în favoarea campionilor. După trei seturi dominate de gruparea gălățeană campionii s-au impus cu scorul 3-0. Steaua a pus ceva probleme campionilor doar în setul inaugural, parțial câștigat de CSM Arcada cu scorul 25-21. (7-8, 17-17, 21-19). Celelalte două secvențe din joc au fost adjudecate mult mai clar de băieții lui Sergiu Stancu, 25-16 (9-3, 12-5,), în setul doi și 25-19 (6-4, 14-9, 19-16, 21-17), în setul trei.

Marin Lescov, Teo Lopez, Hugo Hamacer, Roland Gergely, Vasile Talpă, David Woch, Liviu Cristudor – libero, a fost sextetul trimis în teren de Sergiu Stancu în debutul jocului. Pe parcursul jocului au mai intrat Andrei Mihalescu și Andrei Butnaru, pe final de meci în setul trei.

Din rotația formației gălățene au lipsit trei jucători importanți: slovenul Urban Toman ce joacă în această seară, începând cu ora 19.00, în semifinalele Campionatului European de Volei cu Slovenia împotriva Poloniei, Aro Nikula, sportiv ce și-a încheiat parcursul de la EuroVolley 2023 în faza grupelor cu echipa națională a Finlandei și ridicătorul iranian Jawad Karini.

Pe banca echipei campioane a fost Sergiu Stancu, cel care în urmă cu câteva zile era angrenat în faza sferturilor de finală ale Campionatului European cu selecționata României. Alături de selecționer din staff-ul prezent la EuroVolley au fost prezenți în echipa tehnică a campionilor statisticianul Sergii Yemelianenko și fizioterapeutul Eugen Pascale.

Alături de CSM Arcada în prima zi de turneu a mai obținut victorie și Dinamo București, scor 3-0, cu Vojvodina Novi Sad. Vineri, de la ora 16.00, Dinamo București va juca cu Vojvodina Novi Sad, iar de la ora 18.00, CSM Arcada va juca cu CS Dinamo București. Cupa Arcada are meciuri programate și sâmbătă. De la ora 12.00, Dinamo va juca cu Steaua, iar CSM Arcada va întâlni formația sârbă Vojvodina Novi Sad.

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.