Start de sezon pentru echipa de baschet de la CSM Galați: ”Avem câteva lucruri de care trebuie să ținem cont!”

Echipa de baschet de la CSM Galați debutează sâmbătă în noul sezon competițional. Sub comanda lui Florin Nini formația gălățeană va juca în Cupa României. Gruparea gălățeană a fost plasată în Grupa C la Cupa României, grupă ce se va disputa la Târgu Mureș, și va avea de trecut de CSM Focșani, (sâmbătă, ora 19.00), și CSM Târgu Mureș, (duminică, ora 19.00), pentru un loc la turneul final, Final 8, al Cupei României. În Final 8 Cupa României se vor califica și cele mai bune două locuri doi din cele șase grupe ale competiției.

Florin Nini, antrenorul principal de la CSM Galați, spune că echipa pe care o conduce își propune o avansare spre primele opt din competiție.

Ne așteaptă prima provocare, primele meciuri competiționale, în cadrul Cupei României. O competiție la care dorim să avem o evoluție cât mai bună și să avem rezultatele pe care ni le dorim, calificarea în faza optimilor. Avem câteva lucruri de care trebuie să ținem cont, respectiv perioada de pregătire, timpul de formare al lotului și sosirea ultimilor jucători.

Perioada de pregătire și menegerierea pregătirii nu sunt atuul nostru, însă încercăm să compensăm prin calitățile jucătorilor noștri, și printr-o adaptare la competiție”, a spus Florin Nini.

În noua ediție de campionat echipele din LNBM au obligația de a folosi doi jucători români pe parchet în toate cele 40 de minute ale jocului. Antrenorul de la CSM Galați spune că noua regulă impusă de Federația de Baschet aduce mai multe obligații pentru cluburi.

”Așa cum știți în acest an regula cu doi jucători români pe teren presupune o altă abordare. E vorba de gestionarea situațiilor, atât a finalurilor de joc cât si formule de echipă care trebuie să dea consistență jocului. Eu mă bucur că avem jucători români valoroși, avem juniori care bat la porțile performanței și care vor debuta cu această ocazie. Acest lucru ne bucură, dar ne și responsabilizează”, a declarat Florin Nini.

Vom merge acolo optimiști, cu dorința de a scoate ce e mai bun din competiție, din evoluția noastră, și sigur, să încercăm să compensăm lucruri care în mai mică măsură au ținut de noi”

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.