Doar bărbații adevărați joacă rugby, nu uitați!

154
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

”Doar bărbații adevărați joacă rugby, nu uitați”, nu este doar un slogan sau un vers din imnul stejarilor, este chiar realitatea. În timp ce echipele de fotbal își amână meciurile pe bandă rulantă, rugby-știi de la CSM Galați și ”U” Cluj-Napoca au înfruntat vântul, ploaia măruntă ce a căzut necontenit pe tot parcursul jocului, vremea rece și terenul îngreunat de ploaie pentru a disputa meciul din etapa a IX-a, penultima din faza secundă a Ligii Naționale de Rugby.

Jocul de pe stadionul ”Gloria” s-a încheiat cu victoria vizitatorilor de la ”U” Cluj-Napoca, scor 31-10, după ce la pauză clujenii au condus cu 12-3.

Clujenii au condus ostilitățile în prima parte a jocului. Cei de la U au marcat două eseuri, iar unul dintre ele a fost transformat. Gălățenii au pus presiune asupra buturilor adverse, au preferat jocul ofensiv în speranța unei încercări. În finalul primei reprize gălățenii, la chiar ultima fază, au trecut printre buturi penalitatea obținută prin intermediul unei lovituri de pedeapsă.

În partea secundă clujenii au mai culcat de două ori balonul în terenul de țintă și și-au asigurat bonusul ofensiv. Jucătorii CSM-ului au continuat în ofensivă și au reușit să marcheze primele puncte prin intermediul unui eseu, Ruslan Dorogan a marcat prima încercare a gălățenilor, eseu transformat de Sergiu Vicol. Fundașul basarabean de 22 de ani a încheiat jocul de pe ”Gloria” cu 5 puncte marcate, lovitura de pedeapsă din prima repriză și transformarea eseului din partea secundă.

Jocul cu ”U” Cluj-Napoca a fost ultimul disputat de CSM Galați în faza secundă a sezonului regulat, grupa B. Gălățenii au terminat grupe pe locul 4, cu 10 puncte din 8 jocuri. Pentru CSM Galați urmează meciurile din fazele finale LNR.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal