Turneu cu patru campioane de vineri până duminică la Polivalentă. CSM Arcada joacă pentru grupele Ligii Campionilor

200
foto: CS Arcada/Facebook

Patru campioane, a României, CSM Arcada Galați, a Ucrainei, Promoetey Dnipro, a Bulgariei, Neftohimik Burgas, și a Greciei, Olympiakos Pireu, vor juca de vineri până la duminică la Sala Sporturilor Dunărea din Galați meciurile decisive de calificare în grupele competiției supreme continentale Liga Campionilor CEV.

Din grupa ce va debuta vineri la Polivalentă prima clasată va obține calificarea directă în grupe, în timp ce echipa de pe locul doi de la finalul turneului poate accede în grupele Ligii Campionilor, cu condiția unei linii de clasament mai bune față de echipa de pe locul doi din cealaltă grupă preliminară, turneu ce se dispută în Serbia, la Belgrad.

Sergiu Stancu, antrenorul campionilor de la CSM Arcada, este convins că una dintre echipele ce va obține calificarea în faza principală a Ligii Campionilor va fi campioana României, CSM Arcada Galați.

”Cu siguranță avem tot ce este necesar pentru a accede în grupele principale CEV Champions League. Știm de asemenea că vom întâlni adversari foarte buni. Față de turneul de acum două săptămâni, de la Las Palmas, (din prim rundă de calificare), au mai venit situații mai bune pentru noi. Meciurile cu Steaua și Dinamo ne dau încrederea că lotul este bun și toți jucătorii care au venit pe parcurs, în aceste două partide, au reușit să aducă victoria la final. Meciurile cu Steaua și Dinamo ne ajută pentru exprimarea noastră în teren, sunt convins că vom reuși acest pas important pentru noi să accedem în grupele principale CEV Champions League”, a spus Sergiu Stancu pentru Arcada TV.

Tehnicianul campionilor a făcut și o scurtă radiografie a celor trei adversari cu care campioana României se va confrunta pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Una dintre adversare va fi campioana Ucrainei, Prometey Dnipro, o echipă cu jucători foarte buni, au reușit să câștige turneul de calificare din precedenta rundă, organizat la Innsburk, vin la Galați după trei victorii”.

Neftohimik Burgas este campioana Bulgariei, ne-am mai întâlnit cu ei sezonul trecut, o altă reprezentantă a unei națiuni cu volei bun, Bulgaria, iar Olimpiacos, echipă care se știe este câștigătoarea Cupei Challenge de sezonul trecut, (în faza sferturilor de finală grecii au eliminat CSA Steaua București), o echipă foarte bună. Câștigătoarea campionatului din Grecia, o echipă cu jucători renumiți la nivel internațional, dar eu sunt ferm convins că avem tot ce ne trebuie pentru a ne califica, a declarat Sergiu Stancu.

Programul jocurilor:

 • Vineri, 10 noiembrie
  • 18.00 CSM Arcada Galați – Prometey Dnipro
  • 21.00 Olympiakos Pireu – Neftohimik Burgas
 • Sâmbătă, 11 noiembrie
  • 18:00 Neftohimik Burgas – CSM Arcada Galați
  • 21:00 Prometey Dnipro – Olympiakos Pireu
 • Duminică, 12 noiembrie
  • 15:00 Neftohimik Burgas – Prometey Dnipro
  • 18:00 CSM Arcada Galați – Olympiakos Pireu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal