Victorie fulger! CSM Arcada deschide cu o victorie rapidă runda finală de calificare în Liga Campionilor CEV

164
foto: CS Arcada Galați/Facebook

Campioana României a deschis grupa de calificare în grupele Ligii Campionilor CEV cu o victorie rapidă. Parcă prea rapidă. Pentru frumusețea jocului campionilor, pentru precizia jocului gălățenilor, pentru atmosfera incendiară din Polivalentă parce ne-a fi dorit un meci mai lung ca durată.

Echipa pregătită de Sergiu Stancu s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Prometey Dnipro, campioana Ucrainei. Un 3-0 rapid fără prea multe de consemnat. Campioana României a deschis turneul cu un set câștigat cu scorul 25-15, după un parțial în care a condus de la început până la final. A fost 8-3 în debut, apoi gălățenii au condus cu 16-7, 21-10 și 25-15.

Doar în al doilea parțial campioana Ucrainei a reușit să opună ceva rezistență, însă fără a afecta angrenajul lui Sergiu Stancu. După un debut de set echilibrat, ucrainenii au condus cu 8-7, 10-8. După mai multe momente de echilibru 10-10, 14-14, 19-18, Aaro Nikula a desprins CSM Arcada la 21-19. În final a s-a evidențiat căpitanul Marian Bala cu o dublă de data asta prin intermediul blocajului (25-21).

În setul trei jucătorii campioanei României au repetat excelenta prestație din setul inaugural și s-au impus cu 25-44 (8-3, 16-8, 21-13).

Finlandezul de la CSM Arcada Aaro Nikula a fost cel mai bun marcator al jocului cu 14 puncte realizate. Al doilea din echipa campionilor din Galați a fost David Woch cu 10 puncte.

Meciul a fost început de Sergiu Stancu cu formula: Javad Karimi – Andrei Butnaru, Marian Bala, Hugo Hamacher, David Woch, Aaro Nikula, Urban Toman – libero. Pe parcursul jocului Sergiu Stancu a făcut doar două schimbări. Au mai intrat Teo Lopes și Roland Gergye.

Conform statisticii oficiale la meci au asistat 1.100 de spectatori, Polivalenta a fost plină, iar la meciul de mâine de la ora 18.00, cu bulgarii de la Neftohimik Burgas, probabil sala va fi neîncăpătoare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal