Alexandru Pop, printre favoriții la cucerirea titlului de golgheter al SuperLigii în acest sezon

171

Pentru prima oară după mulți ani, unul dintre jucătorii Oțelului luptă pentru titlul de golgheter al campionatului României. Este vorba despre Alexandru Pop (23 de ani), atacantul care a marcat 9 goluri în primele 21 de etape ale SuperLigii.

Potrivit agențiilor de pariuri, jucătorul venit de la Unirea Dej în vara lui 2023 are a patra șansă să fie cel mai bun marcator din primul eșalon la finalul sezonului, după Darius Olaru, Aurelian Chițu (FC U Craiova) și Florinel Coman (ambii FCSB). Pariorii pot miza pe triumful lui folosindu-se și de un bonus la prima depunere.

Cota lui Alex Pop a crescut spectaculos în ultima jumătate de an. Atunci când a venit la Oțelul, vârful de atac era evaluat la 350.000 de euro pe site-ul transfermarkt.com. În acest moment, valoarea sa de piață este de 1 milion de euro.

A semnat prelungirea contractului

Fotbalistul născut la Buenos Aires (Argentina) a „ținut în spate” echipa la începutul campionatului, marcând în etapele 1, 4, 5 și 7. După câteva runde în care nu a mai găsit plasele adverse, Alexandru Pop a înscris în etapele 14, 16 (dublă), 17 și 20.

Așa cum era de așteptat, evoluțiile sale au atras atenția cluburilor din vârful clasamentului, însă conducerea Oțelului nu are de gând să îl lase să plece. Mai mult, chiar în primele zile ale anului, a reușit să îl convingă să semneze prelungirea contractului, până în vara lui 2025.

“Mă bucur că am semnat prelungirea contractului și țin să le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și mi-au dat șansa să joc în prima ligă. Îmi doresc să dau în continuare totul pentru Oțelul Galați“, a declarat Alex Pop, după ce și-a pus semnătura pe o nouă înțelegere.

Cine sunt contracandidații?

Cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului de golgheter este creditat Darius Olaru (25 de ani), mijlocașul ofensiv al lui FCSB. Jucătorul format de Gaz Metan Mediaș este cel mai bun marcator la zi al SuperLigii, cu 13 goluri înscrise, în etapele 2, 6, 8 (dublă), 9, 10, 16, 19, 20 (dublă) și 22 (triplă). Cu o cotă de piață de 6,5 milioane de euro, căpitanul „roș-albaștrilor” este cel mai valoros fotbalist din campionatul intern.

Potrivit cotelor oferite de bookmakeri, principalul contracandidat al lui Olaru este Aurelian Chițu (32 de ani), jucătorul lui FC U Craiova. Acesta a marcat tot 9 goluri, dar nu a mai avut nicio reușită în ultimele șase etape. Chițu are o cotă de piață de 600.000 de euro.

Al treilea candidat la titlul de golgheter al sezonului 2023-2024 este Florinel Coman (25 de ani). Mijlocașul ofensiv a înscris 9 goluri până în acest moment și a dat 8 assist-uri. A marcat 5 goluri în ultimele șapte etape, fiind unul dintre cei mai în formă fotbaliști la finalul anului trecut. În urma prestațiilor decisive, cota de piață i-a crescut de la 4 milioane la 5 milioane de euro.

Alexandru Pop poate avea un avantaj

Deși Oțelul are șanse teoretice să prindă Play-off-ul, fiind la numai patru puncte distanță de locul 6, este puțin probabil ca elevii lui Dorinel Munteanu să reușească această performanță. Ar fi tot răul spre bine pentru Alexandru Pop, care, în Play-out, va avea în față defensive mai slabe decât Olaru și Florinel Coman, care se vor clasa sută la sută în Top 6 cu FCSB.
FC U Craiova este la trei puncte distanță de zona Play-off-ului, dar este greu de crezut că se va clasa în primele 6 la finalul sezonului regulat. Așadar, și Chițu poate avea același avantaj ca și atacantul Oțelului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal