Tinerii jucători de baschet de la CSM Galați: Continuitate și prospețime în echipa gălățeană!

153
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Din toată amărăciunea înfrângerii de la Focșani, scor 66-85, a echipei de baschet de la CSM Galați există și câteva lucruri bune. Este vorba de evoluția celor mai tineri jucători din lot Sebastian Boghean și Cosmin Buboiu.

Primul dintre ei a jucat aproape 17 minute la Focșani și a marcat 5 puncte, o aruncare de două puncte, celelalte trei puncte au fost marcate din afara semicercului. Linia statistică a jocului cu Focșaniul a fost completată de jucătorul de 15 ani cu trei recuperări și două pase decisive.

Componentul celor de la CSM Galați este la al doilea sezon consecutiv în rotația echipei de seniori (el a debutat în Liga seniorilor la 14 ani). Cea mai bună performanță din acest sezon a fost în jocul de pe terenul campioanei U BT Cluj-Napoca, joc în care a marcat opt puncte.

Sebastian Iulian Boghean este un produs al Academiei de Baschet Phoenix Galați și evoluează în campionatele de juniori organizate de FR Baschet la categoria U16. Cu siguranță, vom mai auzi de el în viitor, iar pasiunea și dedicarea lui pentru baschet îl vor propulsa către noi înălțimi în acest sport.

Al doilea junior din lotul CSM Galați care s-a remarcat în meciul de la Focșani a fost Andrei Cosmin Buboiu, 16 ani. El a jucat 13:20 minute în Vrancea și a marcat trei puncte, o triplă. Cel mai mult Cosmin Buboiu a marcat 6 puncte în jocul de pe teren propriu cu cei de la CSO Voluntari. Pentru Cosmin Buboiu este al doilea sezon în Liga Națională de Baschet Masculin alături de echipa de seniori de la CSM Galați.

În jocul de la Focșani în rotația CSM Galați a mai fost și David Andrei Brăilescu. În vârstă de 16 ani David Brăilescu a debutat în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin în competiția seniorilor. La fel ca Sebi Boghean și ceilalți doi juniori de la CSM Galați sunt formați de Academia de Baschet Phoenix Galați, ei sunt și componenți ai echipelor naționale de juniori ale României.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal