Trei puncte cu emoții pe final. CSM Arcada – SCMU Craiova 3-0

146
foto: CS Arcada Galați/Facebook

Voleibaliștii de la CSM Arcada au respectat tradiția meciurilor cu SCMU Craiova și au câștigat toate cele trei puncte puse în joc în disputa de la Sala Sporturilor Dunărea. Formația pregătită de actualul selecționer Sergiu Stancu a învins cu scorul 3-0 gruparea craioveană, formație ce este pregătită de fostul selecționer Dănuț Pascu.

Campionii au început meciul tare și au câștigat primul set categoric, scor 25-15. Dawid Woch a reușit dubla cu două blocaje câștigătoare, a urcat tabela la 8-2, iar tehnicianul Craiovei a oprit jocul cu un time-out. Componenții campioanei au fost de neoprit în primul set al jocului, Dănuț Pascu a întrerupt jocul și la 15-7, după un bloc aut al lui Aaro Nikula. Sper finalul setului CSM Arcada s-a desprins la +10, scor 18-10, banca craiovenilor rămasă fără time-out a apelat la schimbări pentru a întrerupe seria bună a campionilor. Avansul de +10 a fost păstrat până la finalul setului de CSM Arcada, primul set s-a încheiat după două atacuri câștigătoare ale brazilianului Hugo Hamacher.

În a doua secvență a jocului cei de la Craiova au reușit să opună mai multă rezistență. Setul a fost dominat de cele opt momente de egalitate, ultimul dintre ele a fost spre final la 18-18. În finalul setului Aaro Nikula a punctat cu un atac pentru 23-19, după o pasă perfectă din postura de ridicător de conjunctură a brazilianului Theo Lopes. Marian Bala a servit în fileu pentru 23-21, coordonatorul Karimi a reușit un blocaj și a urcat tabela la 24-21, iar omul meciului Aaro Nikula a pus punct setului doi cu un atac. În setul doi a jucat și Veniamin Aldea. Jucătorul venit de la Știința Explorări Baia Mare a intrat bine în meci, a punctat cu atacul pentru 8-8, apoi și-a trecut echipa în avantaj cu un serviciu as pentru 9-8.

Campionii au închis meciul după setul trei, parțial câștigat cu scorul 26-24, după o revenire a celor de la CSM Arcada de la 22-24! Setul trei s-a jucat pe contre. Campionii au condus primii, scor 7-5. Craiova a egalat la 8, iar echilibrul s-a menținut la 10-10, 12-12, apoi a preluat conducerea la 18-16. A urmat egalarea firească la 18, apoi tabela a indicat 20-20 și 22-22. Vizitatorii au reușit o dublă și au preluat prima opțiune de a câștiga setul la 24-22. Sergiu Stancu a schimbat coordonatorul, Karimi a revenit în locul lui Lescov, Nikula a fost preferat de coordonator pentru execuții în finalul setului, iar finlandezul a egalat la 24, după care a trecut echipa în avantaj 25-24, asta după o eroare la serviciu a craiovenilor. Brazilianul Hugo Hamacher, cu atacul a închis meciul la 26-24, 3-0 CSM Arcada și menține la 10 numărul seturilor pierdute în acest sezon (cele mai puține din Divizia A1).

Omul meciului a fost finlandezul Aaro Nikula cu 21 de puncte, 10 dintre ele fiind break points. Hugo Hamacher a fost al doilea marcator al meciului cu 10 puncte. Pentru CSM Arcada au mai jucat: Dawid Woch 6p, Andrei Butnaru 2p, Roland Gergye 4p, Vivi Aldea 2p, Marin Lescov, The Lopes, Javad Karimi 6p, Marian Bala 7p, Urban Toman și Liviu Cristudor – jucători libero.

CSM Arcada este pe doi în clasamentul Diviziei A1 masculine de volei cu 41 de puncte, 16 jocuri, un punct mai puțin decât liderul CSM Corona Brașov, (16 jocuri), un punct mai mult decât echipa de pe locul trei CS Rapid București, 17 jocuri. Pentru CSM Arcada urmează meciul de pe teren propriu cu Unirea Dej, miercuri, 14 februarie, de la ora 18:00.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal