CSM Arcada: un sezon cu gust amar, dar și cu satisfacții semnificative. Sergiu Stancu prezintă concluziile sezonului

610

CSM Arcada Galați a încheiat sezonul voleibalistic 2023-2024 cu un sentiment de satisfacție amestecată. Deși echipa a reușit performanțe notabile, ratând trofeele majore, Cupa României și titlul de campioană al Diviziei A1, antrenorul Sergiu Stancu consideră că evoluția a fost una bună.

Performanțe notabile și obiective ratate

Sezonul a debutat în forță, cucerind Supercupa României și obținând o calificare istorică în grupele CEV Champions League. Traseul din Divizia A1 a fost unul constant, cu echipa terminând pe primul loc la finalul sezonului regulat.

Din păcate, CSM Arcada a cedat în semifinala Cupei României în fața celor de la Rapid București, iar în finala campionatului a fost învinsă de CSM Corona Brașov, ratând astfel titlul de campioană.

Gust amar și satisfacții importante

“Am încheiat un sezon în care noi ca și echipă, consider că am evoluat bine, dar la finalul căruia nu am câștigat Campionatul și nici Cupa”, a declarat Sergiu Stancu pentru CSM Galați. “Pentru CSM Arcada Galați, este clar că nu este ceea ce ne-am dorit. La Galați, obiectivele sunt mereu aceleași: Cupa și Campionatul.”

Deși gustul amar al ratării trofeelor majore persistă, CSM Arcada poate trage satisfacții importante din sezonul recent încheiat. Câștigarea Supercupei României și participarea în premieră în grupele Champions League reprezintă realizări semnificative. ”La final de sezon avem un gust amar pentru că nu ne-am încununat munca cu un nou titlu de campioni. Dar, să nu uităm că în acest sezon am câștigat totuși un trofeu, Supercupa României”, a spus Stancu.

Performanțe europene remarcabile

Participarea în Champions League a fost una remarcabilă, cu CSM Arcada luptând până în ultima etapă a grupei și având șansa de a se califica mai departe, câștigând la Galați împotriva unei echipe de talie mondială, Lube Civitanova.

”O altă realizare importanta pentru noi, a fost participarea pentru prima dată
în grupele Champions League. O participare reușită după ce am trecut de două turnee de calificare, unul în Spania, la Las Palmas, iar altul la Galați. În grupele Champions League am luptat până în ultima etapa din grupă și am avut șansa să ieșim din grupă, câștigând la Galați împotriva unei forte a voleiului mondial, Lube Civitanova”
, a declarat Sergiu Stancu.

Micile detalii au făcut diferența în finală

Legat de finala cu CSM Corona Brașov tehnicianul de 41 de ani a subliniat că micile detalii au fost cele care au făcut diferența în jocurile care au decis campioana. ”Totodată am terminat sezonul regulat pe primul loc. În play-off am reușit să ajungem până în finala campionatului, eliminând pe rând SCM Zalău și Dinamo. În finala campionatului diferența au făcut-o micile detalii, pe care nu am reușit să le gestionăm așa cum ne-am dorit”, a mai spus Stancu.

Schimbări în perspectivă

Noul sezon competițional va aduce cu sine și o serie de schimbări în componența lotului. Anunțul a fost făcut de către Sergiu Stancu, care a declarat: “Similar cu anii precedenți, vom intra într-o perioadă de modificări la nivelul echipei.”

Deși detaliile concrete legate de natura și amploarea acestor schimbări nu au fost dezvăluite, declarația lui Sergiu Stancu sugerează o remaniere importantă a lotului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal